Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '14

 
Kategori
Haber
 

Ankara, O. Doğu'da ofsaytta. Uzatmalarda maçın sonunu, penaltılar belirleyecek.

Ankara, O. Doğu'da ofsaytta. Uzatmalarda maçın sonunu, penaltılar belirleyecek.
 

Az kaldı. IŞİD'in başına daha çok şeyler gelecek.


 

Bir ORTADOĞU  uzmanı olan Güngör Yavuzaslan, olayları oturduğu yerden değil,  bizzat  görerek yaşayarak gözlemlerini yapar. Bu bakımdan,  kendisi de  aynı blogda blogdaşımız olduğu halde, yazı yazmağa vakti bile yoktur..

Kendisinden haber alamadığımız günler çok olkdu. Ama o, gündemi takip eden  yaman bir Ortadoğu Uzmanı.  Kendisi şu anda, Bartın Gazeteciler Derneğinin başkanı. Ortadoğuda pek çok dostları var. İyi haber alabiliyor. Günümüzün konusu  geçerliliğini yitirmeyen O.Doğu sorunu. Uzman arkadaşımızın yazısını, güncelliği itibariyle, sütunlarımıza misafireten aldık. İşte o yazısı:

Nusayri rejimi destekleyen Irak ve İran’ın Ortadoğu’da oluşturduğu Şii Kalkan”ına karşı oluşturulan Sünni kılıç IŞID, beklenenden daha keskin çıktı.

Şii İran sınırından Akdeniz hattına kadar Sunni Kalkanı oluşturulurken, Çöl fırtınası önüne geleni yok ediyor. Yezidiler, Şii Araplar, Telafer’de silahlı güç oluşturup,  IŞİD’e karşı direnen 350 ailedeki tüm erkekler kurşuna dizildi. Kadınlar canilerin eline düşmemek için canına kıyarken, birçoğuna tecavüz edildi.

IŞID’IN GÜÇLENMESİ:  Emirli’deki Türkmenler de, kadın ve çocukları korumak için günlerdir kahramanca direniyor.Dünyanın ve Türkiye'nin görmediği IŞİD kuşatmasına 75 gündür direnen Emirli'nin Türkmen yiğitlerine selam olsun.Srebrenitsa’da nasıl dünyanın gözü önünde masum insanlar katlediliyorsa Emirli başta olmak üzere Irak ve Suriye’de sivil kıyımı yapılıyor.

Bir düşünün sözde birden ortaya çıkan bir örgüt 3 milyonluk bir kenti 6 saatte alıyor. Irak ordusu arkasına bakmadan kaçıyor. Milyonlarca dolara el koyuyor. Irak bir günde bu hale gelmedi. Saddam rejiminin devrilmesinden günümüze kadar ötekileştirilen Sunni’ler ve fazla dillendirilmese de Barzani idaresi tarafından üvey evlat muamelesi gören fakir Kürtler IŞID’in güçlenmesine neden oldular. Bağdat Sunnilere yüz çevirdi. Barzani kendi çevresini zenginleştirdi Türkmenler yok sayıldı. Güçler dengesi Suriye için sözde dostları toplantıları yaparken fiili alanda üç bölgeli bir Irak ortaya çıktı.

KÖLE PAZARLARI YENİDEN :Milyonlarca insan evsiz kaldı. Şu anda Ortadoğu’da Filistinli, Suriyeli, Iraklı 9 milyonu aşkın insan mülteci ya da sığınmacı durumda. Saldırılar sonucu ölen insan sayısı son Gazze saldırıları da dahil 700 bini aşmış durumda. Bu milyonlarca yetim ve öksüz çocuk demek. Yaralı va sakat sayısı 5 milyon rakamına dayandı. Kadınlar korunmasız durumda.2014 yılında Musul’da köle pazarında kadınlar satıldı. BM sadece ölü sayılarının istatistiğini tutup canlı yayınlarda yayınlanan yardım kutuları ile günah çıkartıyor.

              GÜNGÖR YAVUZASLAN  ( ÖNDE , ORTADA OTURAN )  BİR KISIM TÜRKMEN HEYETİ İLE.

IŞİD TALİBAN OLUR:  Batı istihbarat ve dışişleri görevlileri IŞID ile uzun zamandır görüşüyor. Her şeyden önce örgütün elindeki esir vatandaşları için görüşmek zorundalar.Almanya bunun en başta geleni ve İngiltere.ABD ise en sert açıklamaları yapan ülke olsa da örgüt içinde en fazla elamanı ve yapılanması olan ülke.Ama Birleşik Devletler bile artık Sünni kılıcı tutamıyor.Masada çözülemeyen ve çözülmek istenmeyen bir Suriye varken Şii nüfusunun çoğunlukta olduğu İran ile komşu bir Irak ve IŞID sorunu çıktı.Petrol ve dolar güç odakları kısa vadede Taliban benzeri bir yapılanmayla petrol akışının devamını istiyorlar. Ölen insanların hiçbir önemi yok.

IRAK PARÇALANIR:  Bölünmüş Suriye, 3 parçalı Irak bağımsız devletçikler. Kimse yüksek sesle söylemese de gerçek yaşanan durum bu. Musul merkezli olarak Suriye’de Rakka hattına uzanan bir Sünni devleti. Erbil’e özerklik ötesi bir yapılanma ve Bağdat Basra hattına kadar Şii devleti. Suriye’de Esad’a da devlet bırakan formül üzerinde çalışılırken Filistin halkına toprak veren teorilerde masaya getirildi. Gazze’ye, Ramallah’a sıkışan Filistinlileri Kudüs’ten uzak sınırı olan bir ülke ile komşu yapmak.

YA TÜRKİYE:  Evin içindeki Kürtler ve Musul’da yaşanan istem dışı zorla alıkoyma vakası nedeniyle Ankara Ortadoğu’da ofsaytta düşmüş durumda.Ama taraftar ve amigolar çok istekli hala şampiyonluk türküleri söylüyor. Bu maç uzatmalarda bitmezse sonucu, penaltılar belirler.

                                                                      YAVUZASLAN BİR MÜLAKAT SIRASINDA

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..