Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '15

 
Kategori
Dünya
 

Ankara, Paris ve dünya

Ankara, Paris ve dünya
 

Fransa’nın başkenti Paris’te, IŞİD tarafından yapılan vahşi saldırı sonucu 129 masum vatandaşın ölümü ve yüzlercesinin de yaralanması  ile dünya ayağa kalktı. İçinde insan sevgisi olan herkes olayı, haklı olarak nefret ve şiddetle kınadı.

Aynı ölçüde ülkemizin başkenti Ankara’da da bir bombalı intihar saldırısı olmuş ve benzer şekilde yüzden fazla masum insan ölmüş, yine yüzlercesi de yaralanmıştı. Üstelik, ölenler, öldükleri yere, oraya barış için gelmişlerdi. Yani bir noktada barış için seçilmiş bir topluluktu ve kendilerini öyle adlandırıyorlardı. Savcılığın açıklamasına göre, Ankara terör saldırısında , bulgular IŞİD’i gösteriyordu.

Paris ve Ankara’daki her iki olay da kahrolası terör saldırısı. Her iki saldırıda ölenler, olayla ilgisiz suçsuz günahsız insanlar. Ama ölümün bile dünyadan getirdiği ses ne yazık ki, kıyaslanamayacak kadar farklı. Ankara olayında verilen haber, doğrudur, manşetteydi. Dünya basınında Breaking News ya da flaş haber olarak verildi. Dünya liderleri ve ilgililer adet yerini bulsun gibi- cesine olayı kınadılar. “ Nereden gelirse gelsin teröre karşıyız,”  diyen oldu. “Arkanızdayız, birlikteyiz” diyenlerin gerisinde pis pazarlıkların yattığı ve iki yüzlülükleri belli oluyordu.

İnsan olarak hepimizin derinden üzüldüğü Paris olayı, dünyadaki tüm kağıt kalemleri, tüm sosyal medyayı, tüm ekranları sardı. En gözde gazetelerin en gözde yazarları dahil tüm yazarlar hep bir ağızdan günlerce konuyu işlediler, işliyorlar, yorumladılar, yorumluyorlar. Tüm dünya liderleri Paris olayı üstüne hop oturup, hop kalktılar, kalkıyorlar. Türkiye’de Antalya’daki G-20 toplantıları Paris’te meydana gelen terör saldırısının gölgesinde kalarak gündemde 2.planda kaldı. Konu önemli, bir o kadar da acı dolu olduğu için yerden göğe kadar haklılar.  

Eşitlik, adalet, demokrasi ve insan haklarını sözle her fırsatta dillerinden düşürmeyenler ayrımcılık yaptıklarında ne derece inandırıcı olurlar ve ne kadar güven verebilirler? Terörün de ana nedenlerinden biri de bu olsa gerek. Yönetim nasıl olursa olsun, hükümet kim olursa olsun, dışlanmışlık. Doğu, Batı kültür ayrımı. Akıllarındaki Doğu’yu toptan terörist görme huyu.

Adı ne olursa olsun dünya açık ya da örtülü bir savaş yaşıyor. Kimileri buna 3. Dünya Savaşı adını koyuyor. Savaşta açık ya da gizle taraflar var. Savaş meydanı Ortadoğu. Yani burnumuzun dibinden de yakın, o meydan içimizde. Alev merkezde kaldığı sürece malum büyüklerde sorun yok ve kimsenin çıtı çıkmıyor. Ateş, savaş meydanında dışarı taştığında tüm dünya ayakta.

El insaf, biz kırk yıldır ne çekiyoruz bu ateşin elinden. Nice şehitler verdik, nice gelinler dul, nice çocuklar öksüz ve yetim kaldı.

Gün, birlik bütünlük zamanı. Her çalınan defin önünde oynamaya kalkanlar iyi baksın kendilerini seyredenlere. Hüseyin SEYFİ

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..