Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '15

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Anne Babalar sahilde çocuklarımıza dikkat edelim.

Anne Babalar sahilde çocuklarımıza dikkat edelim.
 

Dün gece televizyonda haberleri izlerken duyduğum bir olay beni çok etkiledi. Ben de bugünkü yazı konum olarak bu olayı seçtim.

Olay Çanakkale'de geçiyor. Tatile giden bir aile 10 aylık bebeklerini can yeleğine koyup denize bırakıyorlar. Biraz ailenin ihmalkarlığı, biraz da esen poyraz rüzgarının etkisi ile can simidi, üzerinde bebekle sahilden uzaklaşıyor. Sahilden 1 kilometre kadar uzaklaşan bebeği Sahil Güvenlik ekipleri kurtarıyor ve korkulu ailesine teslim ediyor. Olay mutlu sonla bitti ama ya Sahil Güvenlik ulaşamasaydı ve zavallı bebekcik dünyadan habersiz açık denizde kaybolup gitseydi.

Bana kızmasınlar ama ben burada aileyi gerekli önlemi almadığı için suçlu buluyorum. Çocuk sahibi olmak ve onu yetiştirmek uzun yıllar boyunca çok mesuliyet gerektiren bir olay.

Bir Avrupa Ülkesinde veya A.B.D olsa bu olay aile hemen ilgili kurumlarca soruşturmaya alınır ve hatta bebeklerini böyle bir tehlike ile karşı karşıya bıraktıkları için cezalandırılır  bile.

Sanırım ülkemizde bu konulara gerekli özen gösterilmiyor.

Ben iki çocuğumu da Adada büyüttüm. Hergün denize gidiyorduk .Adanın havası malum, ne zaman rüzgar çıkacağı ve nereden eseceği belli olmaz. Sakin havada sahile inersin, birden fırtına kopabilir.

Deniz yatağı, deniz topu, bot gibi plastik ve rüzgarda uçabilecek nesneleri rüzgar ihtimali olan günlerde sahile götürmüyorduk. Her ihtimale karşı çocuklarıma uçan bu nesnelerin arkasından yüzmemeyi öğretmiştim. Zira rüzgarda bu nesneler çabuk uçar ve sizden daha hızlı yol alır. Onlara erişeyim diye yüzerken bir bakmışsınız sahilden epey açılmışsınız.

Senelerce sahilde hiç arkama yaslanmadan, gözlerim çocuklarımda oturdum. Çocuk sahibi bütün komşularım da aynen benim gibi çocuklarını bir saniye bile gözlerinden ayırmadılar. Bu bizde öyle bir alışkanlık yaptı ki çocuklarımız büyüdükten sonra bile sahilde cankurtaran gibi oturmaya devam ettik.

Bu arada tanımadığımız çocukları da boğulmaktan kurtardığımız zamanlar çok oldu.

Benim küçük kızım denize dalıp takla atmayı çok severdi. O daldığı zaman ben onu izler ve içimden 10a  kadar sayardım. Eğer su yüzüne çıkmazsa hemen denize atlardım.

Çocuklarımız başlarına gelebilecek tehlikeleri iyi kestiremiyebilirler. Onları sözle uyarmanın yanısıra dikkatle izlememiz gerekir. Özellikle bu olaydaki bebek kadar minik olanların sağlığından doğrudan ebeveynleri sorumludur.

Sağlıklı bir çocuk yetiştirmek istiyorsak bütün bunlara dikkat etmemiz gerektiği kanısındayım.

Anne baba olmak bence çok zor ve mesuliyetli bir iş.

 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..