Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Annesine babasına bakan cennete gidecekse sizin annenize babanıza da ben bakayım

Annesine babasına bakan cennete gidecekse sizin annenize babanıza da ben bakayım
 

Hastaya bakarsınız, yaşlıya bakarsınız; anne babanız olmasa bile de şimdi insanları “annene babana bakacaksın, mecbursun” şeklinde bir külfet altına sokarsanız hayatlarını ellerinden alırsınız. Çünkü bazılarımızın anne babaları daha 60’lı yaşlarda hastalanıyor ve yıllarca bakıma ihtiyaç duyuyor. Sevgi ilgi anlamında tamam, durumun iyiyse para da ama yani hastaysa yıllarca bakmak görevi hiçbir evlada verilemez. Bu devletin görevidir.

Kendi isteğiyle bakıyor… Kendi isteği değildir, etrafın baskısı ve özellikle de anne babasına bakanların cennete gideceği gibi söylemler yüzünden. Kendi isteğiyle bakıyorsa ya da anne baba bana bakacaksın diyorsa yanlış. Sen hastabakıcı mısın, hasta annene babana nasıl bakarsın.

Bu bakma işi bizzat hizmet etme anlamında. Değilse herkes anne babasıyla ilgilenir. Sevgi saygı gösterir. Eğer bunu yapmıyorsa ona “anne babana bakacaksın (maddi ve hizmet olarak)” demişlerdir de ondan kaçıyordur. Ya da mal mülk bırakmadığı için kızgındır veya başka nedenler vardır.

İnsanlar böyle bir mecburiyetlerinin olmadığını bilmiyorlar. Bakılması gereken bir anne babanız varsa devletin ilgili kurumlarına bildireceksiniz. Zaten ücretle devlet baktırıyor.

Normal yani yaşlı da olsa hastalığı ile etrafı rahatsız etmeyecek bir anne baba durumunuz uygunsa evinizde kalabilir. Bir sığıntı gibi değil de hayatınıza katılır. Zaten şimdi artık herkesin az çok geliri oluyor. Yani ona bakmış olmuyorsunuz, birlikte yaşıyorsunuz. Sağlıklı anne babalar başka yerde de (kendi evinde ya da kirada) kalabilir. Bu durumda onlar için yapacağınız şey sadece ilgilenmek.

Anne babaya bakma sorunu çocuklar için ciddi travma… Etrafta anne babasına bakmıyor diye laf ediliyor… Anne baba bana bakmıyor diye çocuklarını suçluyor. Hasaysan fakirsen sana devlet bakacak. Çocuklarının durumu iyiyse yardım edebilirler. Her durumda ilgi, sevgi saygı göstermek zorundalar. Ama sevimsiz ve geçimsiz bir anne babaysanız ilgi göstermeyebilirler.

Çocukların anne babalarına ilgi göstermeleri de abartılıyor. Her gün arayıp halini hatırını soracakmışız. Niye ki. Yani noluyor. Her gün nasılsın anneciğim nasılsın babacığım. Normalde onlar da istemez bunu. Arada bir dertleri sorunları var mı diye elbette sorarsın. Her gün arayıp sormak da neymiş! Toplumumuz bu konuda çok geri görüşlü.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..