3205 yazı bulundu
Sıralama :
"Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim, Dünya kimseye kalmaz." ***** "CümIeIer doğrudur sen doğru isen, doğruIuk buIunmaz sen eğri isen." ***** "OIsun be aIdırma yaradan yardır.. Sa...
Bolvadin ilçesi; Afyonkarahisar - Konya karayolundan 10 km. içeride olup il merkezi Afyonkarahisar'a 60 km., Emirdağ ilçesine 30 km. mesafededir. Toplam 71 mahallesi ile Afyonkarahisar ilinin en büyük ilçesidir. Tarihi İpek Yolu'nun da buradan geçme...
Urla’dayım Gezmek, görmek Dostluğu perçinlemek, Elbette İnsanı rahatlatır, Fırsatını bulup dinlenmek. Yeşille mavinin birleşkesinde, Şi...
Şekil olarak bizim meşhur “be” ile tıpatıp benzese de “Aman be, hadi be, yeter belerimizle” yakından uzaktan akrabalığı yok! Bu “be” halis muhlis İngiliz! Okunuşu da farklı “be” yazıldığı halde “bi” okunuyor! Başkent Berlin’in sloganı! “ be Berlin...
Başlangıcı birinci bölümden devamla Sini Kaplumbağası (Caretta caretta) ve Yeşil Kaplumbağa (Chelonia mydas). İKİNCİ BÖLÜM YEŞİL KAPLUMBAĞA (CHELONİA MYDAS) (LINNAEUS, 1758) Türkçe ismi yeşil kaplumbağadır. Dişile...
14-15 Nisan 2012 İbrahim Fidanoğlu Hafta sonunda Sakız adasındaki Paskalya kutlamalarını ve bu amaçla iki kilise arasında düzenlen...
EN SEMİRMİŞ KAZLAR, EN LEZZETLİ KAZLAR VE DE EN GÜZEL KIZLAR KARS'DA... Havalar soğuduğu ve kar yağdığı zaman, yani kazın döşü kara değdiği zaman kaz yemenin zamanıdır. En lezzetli kaz etleri de Doğu Anadolu'da bulunan Kars ilinde ve yö...
BANAK, BAN BAN YE BAK... Anadolu'ya geziye gelmiş bir kafile, güneşin altında dolanıp durmaktan hayli perişan olmuşlar. Karınları da acıkınca sıcaktan hepten bunalmışlar. Yanlarından geçmekte olan bir köylü vatandaş bu kafilenin hallerin...
Anadolu'da keşkek sünnet, düğün, mevlüt cemiyetlerinde kalabalık davetliler için büyük kalaylı bakır kazanlarda epey emek harcanarak pişirilir. Keşkek ustaları ayrıdır. Meşhurdurlar ve özellikle aranırlar. Her aşçı keşkeğin kıvamını tutturamaz. ...
Her yıl kurban bayramı geldiğinde evimizde Demirciye has kebabın yapılması hem bir gelenek hemde etlerin zayi olmaması için sanki bir zorunluluktu. Biz hep dana veya düve keserdik. Düve eti daha yumuşak olurdu, kuzu etini andırırdı. İlk olar...