2111 yazı bulundu
Sıralama :
Miksoloji, yeni içeceklerin hazırlanmasını ve farklı karışımlar oluşturulmasını ifade eden bir kavram. Yeni reçetelerin ortaya çıktığı bir sanat diyebiliriz. Hatta bu sanatla ilgilenen kişilere Miksolojist deniyor. Bir içeceği farklı karışımlar ya...
Bilgi bazen bizi rahatsız eder. Bu blog da Karadeniz ile ilgili yurt dışında, yurt içinde yapılan, Karadeniz’in zehirli olması üzerine yapılan tartışmalardan bahsedeceğim. Önce kısa, coğrafi bilgiler vermek gerekirse, Karadenizin yüz ölçüm...
Sen kirpiklerin ile tuz toplayacaksan bu dünyada Ağla ağla her zaman damlalarda görürüm seni Rıhtımların içinde tuzlu mevsim kokusu gizli İster isen sen birde başka türlü düşün beni Öpmelerin tadı tuzu kalmadı şimdi şimdi ...
FIRINDA KUŞBAŞILI KARNIYARIK Kızartmaları soframızdan tamamen kaldırdık, zira kızartmalar insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Patates, biber, patlıcan kabak kızartmalarını fırında yapıyorum. Bugün size fırında kuşbaşılı karnıyarık tarifi ...
Cips severlerin gözlerinin açılıp “Mmmm” diyeceği bir yazıya daha merhaba. Yalan yok, cips benim için farklı bir gıda ürünü. Kendimi bildim bileli ( yaş 2-3) seviyorum. Günümüzde her sektör kendi alanında gelişiyor malum, gıda sektörü de aldı başı...
Yemeği hazırlamak sıradan bir eylem gibi görünebilir fakat besini lezzetli, kolay yenilebilen ve sindirilen bir hale getirmek bilgi ve birikim işidir. Bu bilgi ve birikimler ise insanlık tarihi kadar eskidir. Geçmiş yüzyılların mutfak deneyimini d...
Yaz mevsimine merhaba dediğimiz şu günlerde “ Artık soğuk içecekler ve dondurmaları bol bol yazarım. “ cümleleri kuruyordum ki... Yine farklı bir ürünle karşılaştım. Tamam soğuk gıda üretimlerinin sezonu açıldı ama şu yeni ürünler de her zaman ben...
TÜM ANNELERE MİNNET VE SAYGIYLA Nane’ye (Anneye) mektup, “Şefkatle bakan bir yüzün vardı, güneş gibi sıcacık ve aydınlatan gözlerin, gözlerindeki çağla yeşili ışık…” Yavrucuğum denen bir kelimeyi ilk senden duymuştum. Bilmem hatır...
KOKLAMANIN YARATTIĞI CAZİBE Sevgideğer okurlar dünyayı algılayarak tanımlar ve yorumladığımız biçimde yaşarız... Bizi hayatta tutan beslenme, beş duyumuza birden hitap ederek duyularımızın da ötesine ulaşan bir iştahla bizi lezzete ve besine ç...
Geceye doğru yıldızlar daha da parlamıştı. Kim demişti gece karanlıkta hiçbir şey görülmez. İnsan kendini saran şeyleri düşünürse her yer aydınlık olurdu. Ama insanın yapacağı bir şey olsun. Heyecan apayrı bir şeydi. Heyecanın o ışığı gecenin tüm ...