Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '18

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

10 Yıllık Amerika Vizesi Aldım

Hiçbir sorun yaşamadan ve ret almadan tek seferde ve ilk başvurumda 10 yıllık Amerika vizesi aldım. Peki nasıl aldım?
 
Amerika vizesi nasıl alınır konusunda yardım isteyenler için birkaç tavsiyem olacak. Vize başvurusunda konsolosluğun baktığı en önemli ayrıntı sizin Türkiye’ye geri dönmek için somut ve maddi nedenlerinizin olması. Otel ve uçak rezervasyonu, davetiye, banka hesabı, ev veya arsa tapusu bunlar fazla önemli değil. Başvuru sırasında kendinize şu soruyu sormanız gerekiyor: “Benim Amerika’da kaçak işçi olarak kalmamı engelleyecek somut ve ispat edilecek gerçekler nelerdir?”
 
DS 160 Formu Nedir?
DS 160 formu Amerika vizesi almak isteyen Türk vatandaşlarının Amerika Konsolosluğunun internet sitesi üzerinden doldurmaları gerekli olan bir başvuru formu. DS 160 formunun dikkatle doldurulması gerekir. Form sadece İngilizce ve Türkçe versiyonu bulunmuyor. Amerika’ya hangi amaçla seyahat edilirse edilsin DS 160 formu doldurarak başvuru yapılması gerekir. Formun Amerika vizesi için konsoloslukta yapılan görüşmede verilecek bilgilerle çelişkili olmaması gerekiyor.  DS 160 formu vize başvurusundan en geç 3 iş günü önceden doldurulup, online başvurunun yapılmış olması gerekiyor.
 
Amerika Turistik Vize Başvurusu
Amerika B1/B2 turistik vize başvurusu için internet üzerinden DS-160 vize başvuru formu doldurulmalı. Amerika vizesi için en temel evraklar; pasaport, DS 160 formu ve randevu çıktısı. Vize için gerekli evraklar başvuru yapan kişinin sosyo-ekonomik durumuna göre değişiyor; örneğin çalışan, şirket sahibi, öğrenci vs. Vize ücreti yine internet üzerinden ödenip konsolosluğun uygun olduğu tarihlere göre randevu alınıyor. Benim randevum sabah saat 09:00’da idi. Konsolosluklara giriş bir nevi havalimanına giriş gibi, önce girişteki küçük bir güvenlikten geçiyorsunuz sonraki adımlarda bir görevli sizi yönlendiriyor. Amerika Konsolosluğuna elektronik cihazlar, telefon, ipad, çakmak, silah kesinlikle alınmıyor. Konsolosluktan içeriye girmeden önce bu cihazların bir yere bırakılması gerekli.
 
Hazırladığım evraklarla birlikte konsolosluğa giriş yaptım. İlk olarak girişte pasaportumu ve vize için kullanılacak olan fotoğrafımı kontrol eden bir güvenlik görevlisi beni karşıladı. Gerçekten çok sıkı bir güvenlik var. Ardından ana güvenlik noktasından geçerek asansörde VC adlı butona basıp ile vize işlemleri katına çıktım. Burada vize işlemleri bölümden önce numara aldım ve girişteki görevli pasaportumu alarak randevu saatimi kontrol etti. Kısa bir bekleyişin ardından önce pasaport kontrolüne girdim ardından parmak izi verdim. Son aşama olan “interview” (görüşme) için yoğunluktan dolayı yaklaşık bir buçuk saat bekledim.
 
Numara sırası bana geldiğinde hızlıca görüşme yapacağım bankoya doğru gittim. Bu arada belirtmeliyim ki görüşme sırasında bulunduğunuz bankonun üst kısmında termal kameralar bulunur. Görüşme esnasında yalan söylenildiği takdirde bu termal kameraların devreye girdiği söyleniyor. Konsolosluk ekibine güvence sağlamıyorsanız, ekonomik durumunuzu ispat edemiyorsanız, Amerika’ya gitme amacı ve dönme garantisi hakkında bir şeyler kanıtlayamıyorsanız veya bu sorulara şüpheyle cevap veriyorsanız büyük bir ihtimalle Amerikan Konsolosluğu tarafından vize reddediliyor. Görüşme esnasında ciddi olunmalı, görüşme yalan konsolosluk ekibine çok dostane tavırlar sergilenmemeli. Sadece kendinizi hatasız bir şekilde kanıtlamanız gerekiyor.
 
Benim görüşmem ise şu şekilde gerçekleşti: Ben ve soruları soran Amerikalı Konsolos bayan:
Hello, thank you  
Merhaba, teşekkürler
What is your purpose of going to United States? Amerika’ya seyahat amacınız nedir?
Turistik amaçla seyahat etmek istiyorum.
Will someone accompany on your trip? Seyahatinize başka biri de katılacak mı?
Hayır, tek başıma gideceğim
Do you have relatives in America? Amerika’da yaşayan akrabalarınız var mı?
Hayır, yok.
Which city will you go to in America? Amerika’da hangi şehre gideceksiniz? 
New York.
What do you do in Turkey? Türkiye’de ne iş yapıyorsunuz?
Yaptığım işi ve nerede çalıştığımı açıklıyorum.
Have you ever been abroad before? Daha önce hiç yurt dışına seyahat ettiniz mi?
Evet, 16 kez.
Thank you. Your visa has been approved. Teşekkür ederim, vizeniz onaylandı.
Ben de teşekkür ederim.
 
Soruların ardından görevli konsolos bayan bilgisayara cevaplara göre bir şeyler yazdı, pasaportumdaki daha önce aldığım Schengen vizelerini inceledi ve sonra bana vizemin onaylandığını söyleyerek beyaz bir kağıt verdi. Pasaportumu alarak 3 gün sonra PTT şubesine göndereceklerini söylediler. Böylece görüşmem sona ermiş oldu. Bu arada hiçbir evraka bakmadılar, evrakların hepsi benimle birlikte geri döndü. Eğer pasaportunuzu size geri verirlerse Amerika vizeniz onaylanmamış demektir.
 
3 gün sonra telefonuma gelen sms ile PTT dağıtım merkezinden içerisinde 10 senelik Amerika vizesi olan pasaportumu teslim aldım. Görüşme esnasında dikkat edilmesi gerekenler tüm sorulara açık, net ve kısa cevap vermek. Fazla uzun bir cevap verilmesi halinde, üzerinize gidip soru sormaya devam edebilirler böylece görüşme uzayabilir ve ret alma olasılığı da artmış olur.
 
Amerika Vize Reddi Nedenleri
Amerika vize başvurularında ilk akla gelen soru acaba vize başvurum ret ile sonuçlanır mır? Görüşme sırasında insanın aklını kurcalayan tek soru bu oluyor. Peki Amerika vizesi neden ret olur?
 
Finansal Nedenlere Bağlı Amerika Vize Reddi. Amerika vizesi başvurusunda bulunurken, Amerika’da geçireceğiniz zaman boyunca seyahatiniz ile ilgili tüm masraflarınızın sizin veya sponsorunuz tarafından karşılanacağına dair bir delil göstermeniz gerekmektedir.  
 
Başvuru formunun Yanlış ve Eksik Doldurulması Sebebiyle Amerika Vize Reddi. Amerika vize başvurusunda en önemli form DS-160 formudur. DS-160 formuna beyan edilen bilgilerdeki eksiklikler veya hatalar vize reddine sebep olur.
 
Eksik ve Yanlış Bilgilendirme Sebebiyle Amerika Vize Reddi. Amerika vize başvurusu esnasında verilen eksik ve yanlış yönlendirme nedeniyle vize ret olabilir.
 
Önceden alınan Amerika vizesinin yanlış kullanılması. Daha önce alınan Amerika vizesini yasal oturum izin süresini vize başvurusu yapmadan uzatması durumunda yapılan vize başvurusu ret ile sonuçlanır.
 
Amerika Vize Reddi Alanların Yeniden Başvuru Yapması
Amerika vize reddine sebep olan nedenin ortadan kaldırılması gereklidir.
 
Yazılarımızı blogumuzdan da takip edebilirsiniz
 
https://nazlisenol.wordpress.com/2018/12/24/10-yillik-amerika-vizesi-nasil-alinir/
 
 
 
Toplam blog
: 5
: 104
Kayıt tarihi
: 19.09.15
 
 

Sanat hakkında yazıyorum çünkü kendim yapamıyorum. Her gün kısa bir hikayeyle güzel sanatlardan b..