Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '18

 
Kategori
Astroloji
 

13 Temmuz 2018 Güneş Tutulması Hangi Burcu Nasıl Etkileyecek?

13 Temmuz sabahı saat 05.49'da, Yengeç burcunun 20 derecesinde bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Güneş tutulmaları, esasında bildiğimiz Yeni Ay'dır ama etkileri Yeni Ay'dan katbekat daha güçlüdür. Bu tutulmanın da etkilerini çok net hissedeceğiz. Yengeç, öncü bir burç olduğu için etkisini çabuk ortaya çıkaracak. Hatta öncesinde bile hissettmiş olabilirsiniz. Güneş tutulmasının nasıl bir şey olacağını anlatmadan önce, bu süreçten en çok hangi burçların etkileneceğini söylemeliyim: Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koçlar; ve doğum haritalarında, bu burçların 20 derece ve yakınlarında gezegenleri, yükselen burcu olanlar bu etkileri daha çok hissedecek. Sizin doğum haritanızda durum ne? 20 dereceye düşen önemli bir gezegeniniz var mı? Öğrenmek istiyorsanız mutlaka doğum haritanızı inceletin, profesyonel danışmanlık alın.  
 
Güneş tutulmaları astrolojik olarak en önemli göstergelerden biri. Bu tutulmalar sırasında hayatımızda çok net değişimler olur, adeta 'kadersel' diyebileceğimiz olaylarla karşılaşırız. Hayatımızı derinden etkileyecek insanlarla tanışır, iş değiştirir, önemli kararlar alırız. Ancak ne yazık ki her tutulma bu kadar pozitif çalışmaz. Değişmesini istemediğimiz olaylar da bazı durumlarda birden tepetaklak olabilir. Bu seferki Yengeç tutulması, retro olan Plüto ile karşıt açı yapıyor ve Kastor sabit yıldızıyla birleşiyor. Peki bu ne demek? 
 
Kastor sabit yıldızını astrolojide pek sevmeyiz. Doğum haritalarında vurgulandığında kişiye zarar verebilir; saldırgan bir kişiliği, şiddeti, inatçılığı vurgulayabilir. Kastor özel ilişkilerde talihsizlikler yaratabiliyor, sinir hastalıkları yapabiliyor. Dünya astrolojisinde ise büyük savaşları, suikastları işaret ediyor. 
 
Plüto da buna benzer şekilde dönüşüm enerjisi taşıyan bir gezegen. Plüto'yu gördüğümüz yerde bir bitiş ararız. Bu tutulma sırasında hayatlarımızda bazı bitiş ve başlangıçlar olacak. Elbette yeni bir şeye başlamak için her zaman bitiş gerek. Bu bitişi Plüto bizim için yapacak. Hayatımızda gereksiz olan, eskimiş, artık işimize yaramayan ne varsa dönüştürecek. Ancak unutmayın; bu bitiş kendi irademizle de olabilir, zorlayıcı etkilerle, acı verici, sarsıcı sonlarla da olabilir. Plüto krizdir. Bu krizi nasıl algılayacağınız ise size bağlı. 
 
13 Temmuz 2018 Yengeç Burcu Güneş Tutulması sırasında kendimizi endişeli, güvensiz, kaygılı hissetmemiz normal. Çünkü Yengeç, güvenlikle alakalı bir burç. Aile, yuva, yakınlarımız, beslenme, barınma, güvenlik gibi konuları; yurdumuz, vatanımız, milletimizle ilgili hassasiyetleri anlatır. Plüto enerjisi ise bu alanlardaki kaygıları, kuşkuları, endişeleri arttırır.
 
YÜKSELEN KOÇ
Ailenizle ilgili konular gündemde. Anne-baba gibi figürlerle kavgalar, tartışmalar, anlaşmazlıklar yaşayabilir ve işi uzatıp küslüğe kadar götürebilirsiniz. Aile büyüklerinizden biri rahatsızlanabilir; onunla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Yaşadığınız evi, şehri, belki ülkeyi terk etmeye karar verebilirsiniz. Böyle bir karar vermeye mecbur da kalabilirsiniz. Her ne olursa bunun uzun vadede iyi olacağını düşünüyorum. Bazı koç burçları kariyerle ilgili bir değişim yapmak için evlerinden ayrılmaya karar verebilirler. 
 
YÜKSELEN BOĞA
Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, iletişim ve ticaretle ilgili konular ön planda. Yurt dışı, eğitim konularında güçlü dönüşüm enerjisine sahipsiniz. Özellikle akrabalarla olan ilişkilere dikkat. Ani tartışmalar, kavgalar yaşanabilir. Zaten gergin olan ilişkiler iyice gerilebilir. Bu tutulma haritanızda önemli bir noktaya değiyorsa, çevrenizden uzaklaşmak, yepyeni bir yere gitmek gibi büyük kararlar vermek durumunda kalabilirsiniz. Pozitif yönden yükselen boğalar bu tutulmayı yazı yazma, blog açma, roman yazma gibi yaratıcılık gerektiren işler için kullanabilir. Yaratıcılık açısından mükemmel bir zaman.  
 
YÜKSELEN İKİZLER 
Para konularına dikkat etmeniz gerek. Finansal anlamda güçlü bir dönüşüm enerjisi söz konusu. Kontrollü ve bilinçli davranmazsanız finansal konularda insanlarla sürtüşme yaşayabilirsiniz. Bir başka açıdan, belki de çok istediğiniz bir şeye nihayet sahip olabilirsiniz. Bunun için kredi çekmeniz veya borca girmeniz gerekebilir. 
 
YÜKSELEN YENGEÇ 
Bu tutulma yükselen yengeçler için çok önemli. Mutlaka haritanızı inceletin derim. Sizin için temmuz, yılın en önemli aylarından biri. Önümüzdeki 6-7 hafta boyunca bu tutulmanın etkisi altında olacaksınız. Bizzat sizi ilgilendiren bir konuda, önemli bir karar vermeniz gerekecek. Bu konu aile olmak, aileyle ilgili her türlü olay, evlenmek, boşanmak, ev almak, taşınmak veya aile büyükleriyle ilgili bir konu olabilir. Yengeç burcu, toprak-mal-mülk sahibi olmaya da işaret ettiği için, belki bu konularla ilgili fırsatlar da gündeme gelebilir. Bu tutulma yeni başlangıçlara işaret ediyor ama zorlayıcı etkileri de var. Karşınıza çıkacak değişimi belki mecburiyetten, belki zorla, belki başka bir çareniz olmadığı için kabulleneceksiniz. İsteseniz de istemeseniz de bazı olayları/durumları geride bırakacaksınız. Plüto uzun zamandır evlilik alanınızda ilerliyor. Birçok yengecin evlenmesi veya boşanması gündeme gelebilir. İlişkilerle ilgili ciddi gerilim var. Belki de iplerin artık kopması gerekiyor! Başka bir tarafıyla bu tutulma, yaratıcı açılar da sunuyor. Sanatla uğraşıyorsanız önemli projeler yaratabilirsiniz. 
 
YÜKSELEN ASLAN 
Bu tutulma 12'nci evinize düşüyor. Yani; gizli düşmanlıklar, sağlık, iş hayatı ve mesleki konularda sizden bağımsız gelişen, kontrol edemediğiniz durumları işaret ediyor. Başkalarının sorunları sizin üstünüze kalabilir. Birileri sizden borç veya yardım isteyebilir. Ne yapacağınızı bilemez halde kalabilirsiniz. Bunun dışında bu tutulma size zarar vermeye çalışan birilerini ayağınıza getirebilir. "İlahi adalet tecelli etti" derler ya, bunun gibi bir olayla karşılaşabilirsiniz. Hayatınızda keskin dönüşler yaşayabileceğiniz önemli bir dönemdesiniz. Yükselen Aslanların yapabileceği en iyi şey, bu tutulma sırasında, varsa kötü bir alışkanlıkları bırakmak olacak. Örneğin sigara gibi, şeker gibi bir bağımlılığınız varsa, bu tutulma sırasında kesip atabilecek gücü bulabileceksiniz. 
 
YÜKSELEN BAŞAK 
Yükselen başaklar için kısmen desteleyici diyebileceğim bu tutulma, sosyal hayat, arkadaşlar, gelecekle ilgili projeler ve hedefler konularına vurgu yapıyor. Birçok yükselen başak burcunun tutulma döneminde önemli başarılar elde ettiğini, uzun zamandır hayal ettikleri bir şeyi gerçeğe dönüştürdüklerini duyacağız. Başka bir açıdan; arkadaş gruplarınızla, dostlarınızla sorunlar yaşayabilirsiniz. Belki de birileriyle görüşmeyi tamamen kesmek isteyeceksiniz. Haritanızda bu tutulma önemli bir noktaya düşüyorsa, bir arkadaşlığın aşka dönüşmesini sağlayabilir. Bu birliktelik ilerleyen dönemlerde evliliğe kadar gidebilir. 
 
YÜKSELEN TERAZİ 
Kariyere dikkat çeken bu tutulma sırasında, bir görev, pozisyon veya statü değişikliği bekliyor sizleri. Belki emekli oluyorsunuz, belki sevmediğiniz bir sektörden uzaklaşıp yeni bir alana adım atıyorsunuz. Hırslı ve iddialı olmanız gerek. Yapacağınız değişimde yetenelerinizi ortaya koymaktan çekinmeyin. Terazi yapı itibarıyla çevresinden destek arayan bir burçtur. Bu tutulma sırasında yapacağınız değişiklik için destek arayarak vakit kaybetmeyin. Önce bir adım atın, destek arkanızdan gelsin. 
 
YÜKSELEN AKREP 
Uzak hedefler, yurt dışı bağlantılı konular, hukuk, eğitim, seyahat ve ticaret gibi konularda önemli gelişmeler söz konusu. Bir eğitime başlayabilir veya akademik bir konuda önemli bir karar veriyor olabilirsiniz. Hukuki bir işiniz gündeme gelebilir. Yurt dışıyla bağlantılı bir işiniz gücünüz varsa, bu ara gelişmeler yaşanabilir. Ancak unutmayalım ki 2017 boyunca şans gezegeni Jüpiter Akrep'te ilerliyor. Dolayısıyla bütün tehlikeli olaylardan kolayca sıyrılıyorsunuz.
 
YÜKSELEN YAY 
Finansal konulara vurgu yapan bu dolunay sırasında, finansal riskler almanızı tavsiye etmiyorum. Zaten Satürn gelir alanınıza geçti ve gündeminiz ister istemez para! Bu tutulma da para konularını tetikliyor. Kredi almak, aileden destek almak, aileden kalan bir mirasın, toprağın, malın bölüşülmesi söz konusu olabilir. Yıl sonunda Jüpiter burcunuza geçecek, her şey daha rahat akacak. Sabredin :)  
 
YÜKSELEN OĞLAK 
Yükselen oğlaklar için çok önemli bir dolunay. İlişkiler ve ortaklıklarda bir dönüşüm enerjisi söz konusu. Eşiniz veya ortağınız ile iletişim kuracak motivasyonu bulamıyor olabilirsiniz. Kimseyle uğraşacak enerjiniz olmayabilir. Karşı tarafın hassasiyeti sizi bıktırıyor da olabilir. Sert bir tavır takınıyorsanız karşı tarafın duygularına dikkat etmenizi öneriyorum. Bu tutulma, eğer haritanızda önemli bir noktayı tetikliyorsa bu bir boşanma veya bitiş anlamına gelebilir. Mümkün olduğunca anlayışlı olmak ve hatta bazı konularda geri adım atmak durumunda kalabilirsiniz.  
 
YÜKSELEN KOVA 
Bu dönemde yakın çevre ilişkileri, özellikle de iş arkadaşlarınızla ilişkileriniz gündemde olacak. Bazı müşterilerinizle sorunlar yaşayabilir, her şeyi bir anda silip atmak isteyebilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız çalışanlarınızla sorun yaşayabilirsiniz. Atıyorum çok önem verdiğiniz bir çalışan pat diye istifa edip gidebilir. Siz bir yerde çalışıyorsanız, iş arkadaşlarınızla aranızda gerginlik olabilir. Bu tutulmadan sağlık açısından da etkilenebilirsiniz. Yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekebilir.  
 
YÜKSELEN BALIK 
Su elementi olan yükselen balıkların bu tutulmayı sıyrık almadan atlatabilme şansı var. Özellikle aşk ve çocuklarla ilgili konularda, hayatınıza heyecan getirecek bir yenilik geliyor. Aşık olabilir, çocuk sahibi olabilir, hayatınıza renk katacak bir hobiye başlayabilir, bir hobinizi işe dönüştürmeye karar verebilirsiniz. Haritanızda negatif görünümler varsa, bu tutulma sırasında sevgilinizle aranızda sorunlar patlayabilir. Birikmiş kızgınlıklar bir anda ayrılığı tetikleyebilir. Bu tutulma sırasında çocuklarınızın isteklerine karşı da anlayışlı olmalısınız.
 
Danışmanlık için bana yazabilir veya web sitemi ziyaret edebilirsiniz:
 
 
Toplam blog
: 15
: 265
Kayıt tarihi
: 25.04.18
 
 

Burçlara değil, kişilere inanırım. Haritana bakalım, mevzuyu çözelim. Danışmanlık için bana ulaşı..