Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '17

 
Kategori
Astroloji
 

20 – 26 Kasım Haftası Gökyüzü

20 – 26 Kasım Haftası Gökyüzü
 

20 Kasım – 26 Kasım Haftası Gökyüzü
18 Kasım Cumartesi günü Akrep Burcunda gerçekleşmiş olan Yeniay, derinlik kazanan duyguların, yoğunluk kazanan isteklerin ve yeni hedeflerin oluşturduğu bir dönem başlangıcı içinde olduğumuza işaret etmekteydi. Yeniay’ın başlangıçlar oluşturmaya iten enerjisi ile başlayacak olan 20 Kasım haftasına sağlamlık ve kalıcılık isteği ile şekillenecek olan bir gelecek arzusu içinde girebilir, olaylara yüzeysel bakmaktan uzaklaşarak gerçekleri arayan, somut neticeler ve gelişmeler peşinde olan türde istekler içinde olabiliriz.

Venüs, Pluto sekstil açısı
21 Kasım Salı günü (14:29) kesinleşecek olan Venüs, Pluto arasında 60 derecelik açı zorlu etkiler altında olan ilişkilere çözüm üretebilmek ilişkiyi yeniden şekillendirebilmek adına fırsatlar sağlayıcı olabilir. Değişimi kabul etmek, ilişkinin dönüşüm geçirmesine olanak sağlayabilmek bu açının yaratıcı yanını olumlu bir şekilde hayatımıza yansıtmak olur.

Güneş, Yay burcunda
22 Kasım Çarşamba günü Güneş, Yay burcuna geçiyor. Yay burcu mutlak gerçeğin ve bilginin bilgece peşinde olma güdüsünü taşıyan, felsefi, filozofik ve sezgisel zihni ifade eden bir burçtur. Evrensel bakış açısına sahip olan Yay burcu, çevresel, yaşamsal, dünyasal düzene bireyselliğin dışına çıkan, geniş bir perspektiften bakan düşünce biçimini ifade eder. Görünen gerçekliklerin ötesinde yeni keşfedeceği gerçeklikleri arayacak olan bu burç, yeni prensiplere ulaşma ve ulaştığı yeni prensipleri yaymak, dağıtmak ve öğretmek güdüsü ile hareket eder. Yay burcunun doğası, gezginci, maceracı, dışa dönük ve aktif bir yapıya sahiptir. Güneş’in Yay burcuna geçişi ile birlikte bu burcun ifadesinde olan sebep-sonuç ilişkisi arayışı ile düşünüyor olmaya yatkınlığı, bilginin derinlerine inme ve yeni bir sonuç ortaya koymaya yönelik çalışan zihinsel süreç ve idealist yapısının açığa çıkardığı kimliksel özellikler ön plana çıkabilecek olduğu gibi, inançsal, dogmatik ifade yüklenen kimliksel niteliklerde vurgu kazanacaktır.

Merkür, Kiron kare açısı
24 Kasım Cuma günü, Merkür ve Kiron arasında zorlayıcı, stres yaratıcı türde bir açı olan kare açı kesinleşmekte. Yay burcunda hareket eden Merkür’ün, Balık burcunda hareket eden Kiron ile arasında oluşan gerilim, ortaya çıkabilecek iletişimsel sorunlara işaret etmekte. Merkür ileri hareketinde ve Satürn’e doğru yaklaşmakta. Satürn ile kavuşuma giden Merkür, gerçekçilik, ciddiyet ve düşünceleri uygulamaya koyabilirlik arayışında. Kiron ile karesi düşünceleri, kararları uygulayabilirlik aşamasında verilmesi gerekecek mücadeleye işaret etmekte. Merkür, Satürn arasında kavuşum önümüzdeki hafta Salı günü kesinleşecek fakat etkisi Kiron ile kare açısı süresincede aktif olacak. Ve sonrasında retro hareketine başlayacak olan Merkür bu sebeple Kiron ile olan açısını tekrarlamak zorunda kalacak. Öğrenmemiz gereken, düşünmemiz gereken ve hayata geçirmemiz gereken her kararımızı tekrar tekrar düşünmemiz ve hayata geçirmek için mücadele vermemiz gerekecek olan bir süreç içinde olacağımıza işaret etmekte. 7 Ocak günü tekrar kare açıya gelecek olan bu iki gezegenin istediği düşüncelerde derinleşmek, olayların mantıksal tarafları ile birlikte felsefi, ruhsal, yada soyutsal olarak tanımlayabileceğimiz yönlerinide görmeye başlamamız. daha geniş bir perspektiften bakabilme yetisini kazanabilmemiz. (Yay burcu-Balık Burcu karesi)

Merkür, Uranüs üçgen açısı
Merkür ve Uranüs arasında oluşan açılar, zihinsel olarak standartların dışında olabilmek, fikirlerde özgünlük taşımak, özgürce düşünmek ve yine özgürce iletişim kurmak ile ilişkilendirilebilirler. 25 Kasım Cumartesi günü kesinleşecek olan Merkür, Uranüs üçgen açısı düşüncelerin yenilikçi olmaya yönelik değişime doğru kolay ve yapıcı bir şekilde değişim gösterebilecek olduğunu göstermekte. Merkür’ün aynı zamanda Kiron ile kare açı içinde oluşu ve Satürn ile kavuşuma ilerliyor oluşunu birlikte okuduğumuzda, değişimin gerekli olduğunu bildiğimiz, öğrenmemiz gereken yada almamız gereken sorumluluklar üzerinde çok daha kolayca değişime adaptasyon sağlayabilecek ve uyum gösterebilecek enerjilerin varolduğunu bilerek geleceğe yönelen bakış açısı sağlayabiliriz.

Sevgiyle kalın…

Dilâra B. Efeoğlu

 

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..