Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bora Çıkıkçıoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/borac

22 Mayıs '19

     
    Kategori
    Etkinlikler / Festivaller
     

    2011 ve 2019 - Yaza Bakış

    Geçtiğimiz günlerde Facebook hatıralarında 2011 yılından kalma bir paylaşımım gözüme çarptı. Biletix’in en çok satan biletleri sayfasını oluşturan görselde Iron Maiden, Slipknot, Alice Cooper, Mastodon ve In Flames’li Sonisphere, Bon Jovi, Amy Wineouse, Paul Simon’lu Caz Festivali, Roxette, Jamiroquai, Elton John, Deep Purple gibi etkinlikler kesinlikle baş döndürücüydü.

    Özellikle Türkiye için..
     
    2011 Yılının Mayıs Ortası Görünümü
    Türkiye’de konserlerin ve festivallerin tavan yaptığı yakın zamandaki en önemli yıllardan birisi de 2011 yılıydı.
     
    Bir yıl öncesinde enflasyon son 41 yılın en düşük seviyesine düşmüş, dolar daha 1,57 tl (asgari ücret 658,95 TL – yaklaşık 420 usd) seviyelerinde, demokrasi ve hukuk hala çoğunluğa göre yerinde, bir yandan teknoloji gelişmekte, sosyal medya platformları halen daha sosyalliği sağlayabilecek dinamiklikteydi ve Türk organizasyon sektörünün o dönemlerdeki en büyük sorunu olan grupların ve sanatçıların tur takvimlerinin uymaması sorunu da aşılmış görünen bir yıldı.
     
    2019 Yılının Mayıs Ortası Görünümü
    Günümüzde gerek ülkenin sosyal ve politik hali, çevresinde gerçekleşen savaşlar, dışarıdan ve içeriden artık daha net görünen anti demokratik durum, sürekli gerçekleşen seçimler, gerginleşen nesiller, çok şükür şu an için geride kalmış gözükse de huzuru kaçıran terör saldırıları ve patlamalar, ekonominin geldiği durum derken (1 usd = 6,06 TL – asgari ücret 333usd), konser ve festivallerde bir hareketlenme ve güzel sürprizler görmeye halen daha devam ediyoruz.
     
    Ülkenin potansiyalinin oldukça gerisinde olsa da, tatmin olunmadıkça yenilenen seçimlerin sonucunun, Amerika’nın İran’a müdahale edip etmeyeceğinin, Türkiye’ye ambargo uygulayıp uygulamayacağını konuşulduğu şu günlerde halen daha bazı güzel etkinlikler için gün sayıyoruz.
     
    Gelenler ve Gelmeyenler
    Deus, LP, HVOB, The 1975, Starsailor, Franz Ferdinand, Eric Burdon & The Animals, Kadebostany, Roosevelt, Oscar and the Wolf, Future, Loreena McKennitt gibi isimler Haziran ayı boyunca Türkiye’de konserler verecek.
     
    KONSER AJANDASI'nın yeni yayına aldığı “Müzikal Göç" sayfasından da görebileceğiniz gibi, sadece Haziran ayında yakın coğrafyamızda Papa Roach, Sting, Godsmack, Damian Marley, Iggy Pop, Cannibal Corpse, Jethro Tull, New Order, Black Eyed Peas, KISS, Disturbed, Black Rebel Motorcycle Club, Cypress Hill, Hozier, Alice In Chains, Garbage, Whitesnake, Anthrax gibi önemli isimler sahne alıyor ve Türkiye’ye uğramıyor.
     
     
    2011 FESTİVALLERİ
    Özellikle festivaller bakımından önemli bir yıldı 2011. Misal o dönemler Rock’n Coke vardı ve Hezarfen Havaalanı’nda gerçekleşen festivalde Limp Bizkit, Motörhead, Travis, Moby, The Kooks, Paolo Nutini, Skunk Anansie, Thievery Corporation, Mogwai, The Black Lips gibi isimleri konuk etmiştik.
     
    O dönemin bir efsanesi de bir yıl öncesinde Big Four ile büyük bir şov yapan Sonisphere Festival‘di ve 2011’de Küçükçiftlik Park’ta Iron Maiden, Slipknot, Alice Cooper, In Flames ve Mastodon gibi devleri ağırladı. 
     
    One Love Festival
    10 yıldır kesintisiz düzenlenen One Love Festival, 2011 yılında Santralİstanbul’da Manic Street Preachers, Happy Mondays, Suede, Editors, Cake, Nneka gibi isimleri ağırladı. Gelecek 7 yılın 3’ünü çeşitli nedenlerden es geçmek zorunda kalan festival, yaşayan en eski müzik festivallerimizden biri olaran bu yıl 15. defa düzenlenecek. Festival bu yıl Years & Years, The Blaze, Michael Kiwanuka gibi isimlerle 20 Temmuz’da Parkorman ve Volkswagen Arena’da düzenleniyor.
     
    2011’in diğer dikkat çeken isimleri ise Judas Priest, Whitesnake, Maroon 5, Children of Bodom, Blind Guardian, Pain of Salvation, Dub FX, Iced Earth, Lamb, White Lion, Manu Chao, Amorphis, Zaz, DredG, Mr.Big, Anathema, Joss Stone olmuştu.
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 39
    Kayıt tarihi
    : 22.05.19
     
     

    2008'den beri  konser ve festivaller hakkında yazıyorum. ..