Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '17

 
Kategori
Astroloji
 

24 Haziran Cumartesi, Yengeç Burcunda Yeniay

24 Haziran Cumartesi, Yengeç Burcunda Yeniay
 

24 Haziran Cumartesi günü Yengeç burcunun 2. derecesi içinde gerçekleşecek olan Yeniay ile yeni bir döngüye başlıyoruz. Gezegenlerin Yengeç burcunda vurgu kazanmış olan yerleşimleri içine gireceğimiz döngünün duygusal ağırlıkta temalar ile şekillenecek olduğunu göstermekte. Şartları duygularımız yönlendirmeye başlıyor olacak. Güneş ve Ay kavuşumuna, Merkür ve Mars eşlik etmekte. Duygularımız ile düşünüyor, duygularımız ile konuşuyor, duygularımız ile harekete geçiyor olacağız.

24 Haziran Cumartesi, Yengeç Burcunda Yeniay,

Yeniay güçlü bir eylemsellik güdüsü taşır. Yengeç burcunda iken bu güdü, aile, çocuklar, yuva, sahip olunan manevi değerler, milli duygular ve vatan sevgisi ile ilintili olarak büyüyecek ve içinde bulunacağımız sürecin temel yapısını bu konular şekillendiriyor olacak. Özlem duyduğumuz ev, aile,yuva yada kendimizi güvende hissedeceğimiz ortamlar oluşturmak, şartlar yaratmak için güçlü istekler duyabiliriz. Güvenli alan içinde olma ihtiyacımızın öne çıkışı ile ihtiyaç duyduğumuz, amaçladığımız, arzu ettiğimiz ortamları sağlama ya da sağlama alma refleksi içinde harekete geçecek ve Yengeç burcunun en temel prensibi olan savunma modeli ile kendimizi tepkisel olarak korumaya alma güdüsü içinde olabileceğiz.

Gökyüzünde Satürn, Neptün ve Pluto retro hareketlerini sürdürmekteler. Geçmişi yok sayarak hiçbir yeni adım atamayacak olduğumuzu unutmamak başlayan bu döngünün en önemli anahtarı olacak. 12 derece Yengeç burcunda ilerleyen Mars, Yeniay sırasında Juno ile karşıt açı yapmakta. Mars'ın 2 Temmuz'da kesinleşecek olan Pluto karşıtlığı ise özellikle 9 Temmuz'da gerçekleşecek dolunaya doğru etkilisini arttırmakta.
Yükselen burcu Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burcu olan kişiler hayatlarında gelişen şartlar içinde Yeniay'ın etkilerinin çok daha kuvvetli yansımalarını bulacak olabilirler. İkili ilişkiler, hukuksal konular, karşılıklı anlaşmalar ile ilgili gelişen konular açısından aktif bir döneme işaret eden gökyüzü aynı zamanda ağır basacak olan duygusal tarafımızın bizi gerçeklerden koparmayacak olmasına dikkat etmemiz ve ancak duygusal tepkilerimizi kontrollü kullanmayı sağlayabiliyor olmamız ile elde edilebilecek yapıcı enerjiler içermekte. 

Türkiye natal haritası üzerinden baktığımızda ülkemizin Yeniay ile birlikte zorluklar doğuracak etkiler aldığını görmekteyiz. Transit Mars, 1. evde bulunan natal Pluto derecesi ile kavuşum yapmakta. Yeniayın natal 12. ev üzerinde başlayan döngüsü, natal 1-7 aksı üzerinde Mars- Pluto karşıtlığı ile oluşacak olan dolunay evresine doğru gitmekte. Pluto açısından tetiklenme yaratabilecek olan bu transit görünüm, toplumu harekete geçirecek, agresyonu yükseltecek, stres ve şiddet yaratacak unsurların ve rekabete açık, güç çekişmelerine sahne olacak olayların gelişebilir olacağına işaret etmekte. 9 Temmuz Pazar günü Oğlak burcunda Dolunay ile devam eden döngü, 23 Temmuz Pazar günü Aslan Burcunda oluşacak Yeniay ile yerini bir başka döngüye bırakmış olacak.

Sevgi ile...

Dilâra B. Efeoğlu

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..