Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

29 Ekim 1923 Ruhu

29 Ekim 1923 Ruhu
 

94. Yılını kutladığımız cumhuriyet bayramının, hem coşkusu hem de sevinci bütün ülkede çeşitli etkinliklerle programlarla ve anma törenleriyle birlik, beraberlik sevgi ve barış içerisinnde kutlandığını görmek güzel ve onur verici.
Ülkemiz, vatanımız, milletimiz için hiç şüphesiz tarihi bir gün. Geleceğin teminatı olan bir günün yıldönümünü her sene kutlamak, idrak etmek umut verici.
Ülkemizin ise gün geçtikçe 29 Ekim 1923 ruhuna daha çok ihtiyacı olduğuna değinmekte fayda var. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri yaşatmak her vatandaşın asli bir görevi olduğuna bilmem  izah etmeye gerek var mı. Bu ülkeyi şaha kaldıracak ve geleceğe sorunsuz güçlü bir şekilde taşıyacak olan yegane şeyin de cumhuriyetin değerleri arasında var olan çağdaş demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin temelini sağlamlaştırmak ve buna sahip çıkmak, katkıda bulunarak gereği gibi uygulamaktan geçer.
Gazi Mustafa Kemal Atatatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" politikasının genel çerçevesine baktığımızda hem içte hem de dışta ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu şimdi daha iyi anlaşılıyor bu ideolojisi.
Zor günler geçirdiğimiz bu süreçte 29 ekim 1923 cumhuriyetin ruhuna daha çok ihtiyacımız var. Siyasi, askeri, politik ,ekonomik ,sosyal ve eğitim kültürel alanlarda bir dirilişin ve atağın yeniden ön planda olması gözönünde olması kaçınılmazdır. Atatürk ilke inkılapları rahberliğinde ve  yol gösterici siyasetine, adımlarına daha çok sarılmalı.

 
Kayıt tarihi
: 15.04.17
 
 

Gazeteci - Yazar ve Tarihçi.. ..