Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mustafa Murat Özdeveci

http://blog.milliyet.com.tr/mozdeveci

04 Temmuz '06

     
    Kategori
    Futbol
     

    7 maç yapacaklar

    Sonunda 7 maç yapacak 4 takım da belli oldu. Bu turnuvadaki en çok seyir zevki veren 4 takım'ın yarı finale çıkması, turnuvanın da kalitesini en üst noktaya çıkarmıştır.

    Birçok spor sever Brezilya'nın elenmesine üzüntü ile karşıladı, ama bana göre hiçbir istek duymadan, uğraşmadan ve çaba harcamadan sadece geçmişten gelen kalitesiyle çeyrek finale çıkan tek takım Brezilya'ydı ve bu turnuvada onu izlemek bana zevkten öte işkence gibi geldi.

    Turnuvadan elenmesini üzüntüyle karşıladığım tek takımbenim ve birçoğumuzun favorisi Arjantin oldu. Bu zamana kadar süre gelen Dünya Kupası klasiği yüzünden elenmek durumunda kaldı. Her Dünya Kupasında ev sahibine 7 maç yaptırırlar, yani çeyrek finale kadar çıkarırlar, Arjantinin şansızlığı da buydu, ev sahibi olan Alman Panzerleri'yle yarı finalden önce karşılaştılar.

    Peki şimdi ne olacak;

    Hakemlerin Arjantin karşısında Almanları kayırdığı doğru, ama Panzerleri hafife almamak lazım,geçmişi ve şu anki futbolları ortada son maçta zorlansalarda futbolları ve seyircileriyle kupanın en büyük favarilerinden biri ama bir yandan da en zorlu maçlardan biri daha onu bekliyor. İtalya Milli Takımı, turnuva boyunca İtalya'daki şike olaylarından hiç etkilenmediğini maçlarda gösteriyor. O kadar profesyoneller kifutbol oynarken başkasorunlarını akıllarından siliyorlar.İtalya turnuva boyunca takım oyunlarını iyileştiren az sayıdaki takımlardan biri ve ne kadar defansif futbol oynasalarda güçlü forvetleri ile çok fazla gol ve gol pozisyonu bulabiliyor. Bu yüzden benim bu maçtaki favorim İtalya.

    Portekiz - Fransa, ne sonuç çıkacağı, maç sırasında neler olabileceği tahmin edilemeyen bir maç. Her sonuç olabilir, dostluk ta kazanabilir, kavga da. Kısacası kaçmayacak bir maç, turnuvaya kötü başlayıp her maçta kendini geliştiren ve performansı üst noktaya çıkan Fransa ile kupayı almayı çok isteyen birbirinden hırslı 11 futbolcuya sahip Portekizin maçı.

    Kısacası finali kim oynarsa oynasın, kupayı kim kaldırırsa kaldırsın kesin olan tekşey, muhteşem 4 maç bizi bekliyor. İyi seyirler, kaçırırsanız üzülürsünüz...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 328
    Kayıt tarihi
    : 04.07.06
     
     

    Bilgisayar Mühendisiyim, Özel bir bankada Veritabanı Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Bu sayede düny..