Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '18

 
Kategori
Sinema
 

Aftermath

Aftermath
 

IMDB puanının ve Arnold Schwarzenegger’in izleyiciyi yanılttığı bir film Aftermath. Veritabanında 5.7 görünüyor puanı ama aynı puanı almış pek çok filmden daha başarılı. Keza Arnold Schwarzenegger gibi bir aksiyon adamını drama yakın bir türde rol alırken görmek insanı şaşırtsa da yetenekli oyuncu bu rolünü de başarıyla tamamlamış.
 
Bir felaket sonrasında  kişilerin yaşadığı sosyal, psikolojik alt üst oluşları anlatıyor film. Felaket bir uçak kazası olunca ve kazada yaşamını yitirenler arasında hayattaki iki varlığı olan eşi ve kızını kaybeden  bir adam neler hisseder sorusunun yanıtını çok güzel veriyor film. Adı Roman olan o adamı başarıyla canlandıran Arnold Schwarzenegger’in hakkını teslim etmek lazım elbette. Ama tek başarı ona ait değil.
 
Havaalanında bir kontrol memuru olarak çalışan Jake kazanın olduğu gece görevlidir. Göreve başladığı ilk sıralarda yoğun bir trafik olmamasına rağmen aslında iki personelin yapmak zorunda olduğu bir işi tek başına yapmak durumunda kalmıştır. Ama istisnai bir talihsizlik sonucu hiç de hesapta olmayan bir uçak kaza noktasından geçmekte olan bir başka uçağın üzerine doğru yürümektedir. Jake sorunu çözmek için elinden geleni yapmış olmasına rağmen iki kanalla kurduğu iletişimler yetersiz kalmış ve felaket gerçekleşmiştir. Bundan sonrası 271 kişinin ölümünden duyduğu vicdan azabıyla geçecek kahredici zamanlardır.
 
Kazanın asıl sorumlusu şirketler ise tazminat gibi yollarla yaşamını yitirenlerin ailelerini avutmaya çalışırken Jake’e de yeni bir isim, yeni bir yaşam seçeneğini kabul ettirirler.
 
Ama Jake’in yazgısında bir karşılaşma yaşanacaktır. Bu karşılaşmanın bir tarafında uzun bir süredir o anı bekleyen Roman, diğer tarafında ise onu hayatında ilk ve son kez görecek olan zavallı memur vardır.
 
Yönetmen: Elliott Lester
Senaryo: Javier Gullón
Oyuncular:Arnold Schwarzenegger, Scoot McNairy, Maggie Grace
Yapım Yılı: 2017 
Süresi: 94 dakika
 
Toplam blog
: 18
: 64
Kayıt tarihi
: 16.10.11
 
 

Dergilerden, Filmlerden blog yazarı   ..