Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '19

 
Kategori
Güncel
 

Ahlâk Sükut

 Ahlâğı ne kadar biliyorum? E okulda işliyoruz biz onu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersimiz var bizim... Eyvah kardeşim eyvah!

 Ahlaki boyutları ve dinimizi, okullarda ılımlı İslam politikası yürütülerek verilen bu derslerden geçirdiğimiz öğrencileri birde sınava tâbi tutarak, yalnızca o sınavdan geçmek için son gün çalışılan derslerden ettiler. Sorsan bizim gençlerimiz ahâk öğreniyor. Ahlâk öğretiyoruz bu fasıklık kokan duvarlar arasında.

 Tıpkı tarihin en şerefli milleti olan Türk Milleti'nin tarihini bu şekilde kalıplara sığdırıp saçma sapan gereksiz bilgilerle doldurulan kitaplardan sınava tâbi tuttukları gibi... Kendi iradenizle istediğiniz büyüklükte istediğiniz kadar hacim alabilen bir balonu ürettikten sonra içine istediğiniz kadar hava doldurabilirsiniz. Vay be şu balona bak ne kadar görkemli, vay canına ya Allah aşkına birileri sizi büyülüyor mu? Gerçeği gösterin öğrencilere... Kür Şad'ın bir kaç arkadaşıyla Çin Kalesini bastığını, okullarda Tarih kitapları yazmaz. Bizim tarihimiz yalnızca 1923'ten bu güne değildir. 

  Öğretmen sınıfına önder olmalıdır, bana 10 dk önce Ahlak(!) öğreten öğretmen 10 dk sonra kapı önünde futbol takımı bayrağı ezebiliyorsa bu eğitimden kendime ne katabilirim? Fiiliyata dökülmeyen hususlardan biri de zinanın kötü olduğundan bahseden öğretmenin dersinde zinanın herhangi türüne müsaade ediyorsa ben o eğitimden kendime ne katabilirim? Neden bu öğretmenler böyle, hep bunlar mı suçlu? Bu öğretmenlerin zihniyeti de şuan bulunan bu sistemde yetiştirilmeye çalışıldığı için aslında güzel bir zaman makinesidirler. O sıralarda oturan bireyler geleceğini çok net bir şekilde öğretmenlerine bakarak görebilirler. Aslında bakan değilde gören bireyler için her şey çok sarihtir. Toplumla adeta dalga geçildiğini net bir şekilde görebilirsiniz. Sen inancına göre yaşamayacaksın ve benim sana verdiğim kadar öğreneceksin fazlası yok. Tabi bu genellikle Din derslerinde oluyor. Senin dinin bu kitaptır Kur'an değil fazlasını söylemeyeceksin, inancına göre yaşamayacaksın. Bu ülke laiktir ama sen bu kitapta yazan dine inanacaksın. Sen devlete karışamazsın ama devlet sana karışır.

 Bunların laikliği dine karışıyor. Haşa Kur'an 'a karışıyor. Bu din kitabı dışında kafasını kaldırana şeriatçı irticacı diyen irticai zihniyetler İslamı ılımlılaştırıp Ahlağı deaktif bir şekile getirene kadar yozlaştırmaya devam edeceklerdir. Bunlar kim? Bunlar siyonistler, bunlar emperyalistler bunlar görenleri yok edip bakanları uyutanlar... Romanlarla başladılar, televizyonu çıkarttılar, şimdi ise 3 yaşındaki çocuğun dahi erişebildiği internet belasıyla devam ediyorlar. Bu Ahlak öğretilen duvarlarda, parklarda, umuma açık alanlarda dahi Rabbinin onlara verdiği temiz bedenleri kirleten bireyleri hoşgörmeyi, böyle bir ahlaksızlığı, tarihimizin hangi bölümünde veya hangi dinin kitabında gördünüz kardeşlerim. Mustafa Kemal Atatürk toplumu şu halde görseydi, Kemalistim, özgürüm diyip sokaklarda öpüşenleri görseydi Ahlağın bu derece sükut edebileceğini önceden görseydi nasıl davranırdı acaba. Utanmalıyız üzülmeliyiz, düşünmeliyiz görmeliyiz. Arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler; Bir neslin ahlağını işte böyle yediler.

Tevfik ve Saygılarımla,

es-Selamun Aleyküm

 
Toplam blog
: 2
: 107
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin çok üstüne çıkarmayı hedefleyen, İslam Birliği ve Yeni D..