Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '20

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Akciğer Kanseri

O kadar uğraştımki benimle aynı durumu yaşayan insanlara ulaşabilmek, onlara yaşadığım süreci anlatabilmek, bırakmayın ne olur sonuna kadar devam edin diyebilmek, en umutsuz olunan anda, çarenin iğne deliği içinde olduğunu bilseniz bile ÇOK KÜÇÜCÜK ŞANSINIZ olduğunu hissettiğiniz anda bile devam etmek inadına savaşın diyebilmek için. İnşallah burası orasıdır.

Mart 2019- Babamın ciğerinde 2 cm lik kitle tespit edildi. Farklı iki devlet hastanesinde koah ve zature dendi. Antibiyotikle tedavi başlandı. Öksürük geçti. Hersey normallesti. Bu hastalık o kadar sinsi ki hiç bişeyi yansıtmıyor insan vücudunda... İçimdeki his dürtüyor beni götür bir doktor daha bir doktor daha..

Ve başlıyor yolculuk. En iyi hastane en iyi göğüs hastalıkları doktoru. Doktor ilaçlı tomografi çekelim dedi. Sonuç çıktı. tübörküloz olabilirsin dedi bakmamız lazım. içimde kelebekler oh demeler. Hani filmlerde olurya odada yalnızsındır kameralar yaklasır, gözbebeğinin içi donmuştur. Doktor baban kanser dedi. Yıllardır izlerim o sahneleri. Yer söyle bir kaydı. hani tübork...babana öyle söyledim dedi doktor.. Hani komsumuzun kaynında bile çıksa vah vah diyip içimiz burkulur ya? ne kadar kaldığına dilimiz varmaz ama biliriz kötü hastalık kötü işte... ama şimdi babam dı ya babam.. Benim yumuşak karnım.. küçükken aşık olduğum, büyüdükçe annesi olmaya başladığım en sevdiğim, kaybetmekten en korktuğumla sınanıyordum.

Doktor derhal PET istedi O da neki. .(Kafamda deli sorular bu doktorsa acil diyorsa diğerleri neki- bize iki ay kaybettiren diğer 6 yıl tıp okuyanlar bu hastalıkta bir günün bile önemini bilmezler mi?) Benim bildiğim pet (şişe)den öte değil. Meğersem iş öyle değilmiş? Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT) teknolojisi, bilgisayarlı tomografi (CT) ile birleştirilerek, bir çok hastalığın teşhisine olanak sağlayan ve bu alanda dünyada kullanılan en ileri  teknoloji tıbbi görüntüleme yöntemidir. 

Kardesim annem  iyimser temiz çıkcak. Tek başımayım. Yalnız yaşıyorum. İçine ağlamak derlerya işte bu zaman oydu. Evett sonuç çıktı.. Hiç bir tıp teriminden anlamayan bir insan bile baya dolu bir kagıttan, kemik geçiyor böbrek geçiyor L.n diyosun hani akciğerdi nasıl ya nasıl diyosun konduramıyorsun. Babamla hastane koridorundayız. Bakmıyoruz birbirmize. Kesinlikle anladık ama belkimiz var. Girdik içeri doktor şöyle bir baktı. bişeyler dedi ama ne dedi nasıl dedi yuvarladı kem küm. 

Bronkoskopi yapmamız lazım dedi. Aydaaa Bronkoskopi solunum yollarını görmek ve çeşitli akciğer hastalıklarını teşhis etmek için yapılan bir testtir. Dedi hastanemizde ben yapabilirim. Hücreyi alma ihtimalimiz %50 dedi. Ücret şu kadar dedi. Bişeyler diyor ama yer sallanıyor etraf bulanık, miğdem bulanıyor, ağzımda ne olduğunu hiç bilmediğim bir tat. Biz babamla ara ara hıçkırıkların duyulduğu, birbirimize bir an bile bakmadan (olaki gözlerimiz denk gelirse) evin yolunu tuttuk. Bundan sonra ne yapacaktık? Bundan sonra varmıydı? Sonmuydu? Böyle olmamalıydı. sanki hersey yarımdı......

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 13
: 90
Kayıt tarihi
: 27.07.20
 
 

Tam bir yeşil ve su aşığıyım. Zamanında yapılmayan şeyin zamanla yapılmayacağına inanan, hayatta he..