Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '08

 
Kategori
Resim
 

Akneli cildin bakımı

Akneli cildin bakımı
 

BU DA BENİM RESİMLERİNDEN BİRİ


Akne sorunu olduğunda, cilt temizliği önemlidir ancak abartılmaması gerekirgünde ikikez temizlik yeterlidirakneli ciltlerde cildin genelde pHdengesi bozulur dengenin yeniden kurulması için pH 5, 5 temizliyecelerin kullanılması tavsiye edilir.

Akneli çiltler için en uygun temizleyiciler, jel kıvamında olanlardır. Jel ciltten kolayca akarak arınır. Sabun şeklinde temizleyiciler kullanıldığında, siyah noktalarınoluşması ihtimali artar.

Cildiniz yağlı ve sivilceli olsa da, ona nazik davranın. Aşırı soyucu ve tahriş edicibakımlardan kaçının. Temizleyici olarak hidroksi asitli(AHA)ürünleri tercih edin. Siyah noktalarıntemizlenmesi yararlıdır. Ancak bunu deneyimli uzmanlar yapmalıdır.

Akneli cildin herzaman fırcalanması doğru değildir. Hasta fırcalamayı tercihediyorsa, bunun için sivilcelerin oladığı zamanları seçmelive bu uygulamayı çok yumuşak hareketlerle yapmalıdır.

Sivilceleri kaşımak veya sıkmak yüzde kalıcı izler bırakabilir. Akneli cildin hassasiyeti arttığı için, iz kalma olasığı yüksektir. Ayrıca yüz tahriş edilecek olursakılcal damar catlamalarıda(telenjektazi)meydana gelebilir.

Yüzlerinde akne olan erkekler, jilet yerine elektirikli tıraş makinesi kullanmalıdır. Jilet iltihaplıbir sivilceyi patlata bilir ve bu suretle mikrop cilde yayılabilir.

Elektirikli tıraş makinesini kullanmadan önce, cilt kuru olmalı tıraş sırasında sivilcelere dokunulmamalıdır. Tıraştan sonra alkollu losyonlar yerine su bazlı bir nenlendirici kullanmak gerekir.

Yağsız nemlendiricile, akneli ciltleri sakinleştirirve rahatlatır. Akneli ciltler için çok ceşitli nemlendiriciler üretilir. Cildinize uygun olanı kullanmalısınız.

Akneli ciltlere yüz yıkandıktan sonrahemen nemlendirici sürülmez. Yeni yıkanan ciltgerildiği için, nemlendirici gereğinden fazla emilebilir. Yıkandıktan on beş dakika kadar sonra cilt kendine gelirve sürülen nemlendiriciyi de ihtiyacı oranında kabul eder.

Akne ilaçları kullanıldığı zaman, makyaj yapmadan önce yirmi-otuz dakika kadar ilaçların emmesi beklenir.

Secilecek makyaj mazemeleri daima hafif ve yağsız olmalıdır......

 
Toplam blog
: 7
: 1028
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

1982 Güzellik uzmanıyım... Kalabalığın içinde sürüklenen bir şehirdeyim... Şartlar zor olsada güz..