Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '19

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Güneşi Gördüm

 
Baharın gelişinin ilk gününü, güneşin camdan eve girmesiyle havada uçuşan tozların dansından farkedebiliyordum. Koridordan salona doğru yürürken karşımdaki camdan, krem rengi perdeyi havalandıran nazik rüzgar selamladı beni. Dış kapıyla karşılıklı, aynalı portmantonun önünden geçerken, alışkanlıkla kendime baktım. Fırtınalı geçen günlerin ardından, dalgalarla boğuşmuş yorgun bir kaptanın, işleri yoluna sokup güneşli bir bahar sabahında karaya ilk adım atışına benzettim ruh halimi.
 
Salonun metrakaresini genişletmek için evin içine katılan eski balkon, yeni kış köşesinde karşılıklı yerleştirilen 2 deri berjere doğru ilerledim. Yüzüme güneşin en çok vuracağı tarafı tercih edip, yavaşça oturdum. Gönlüm, balkon yerine sereceğim piknik örtüsünün üstünde malak gibi  güneşlenmeyi isterken, konforlu ama bir o kadar memnuniyetsiz yasladım sırtımı geriye doğru. 
 
Güneş, vesikalık fotoğraf çekecek gibi kafadan omuz hizama kadar aldı beni kadrajına, omuzlarım ısındı. Yaşlanan gözlerimi kırpmadan hayranlıkla izledim onu. Huzurun getirdiği, üşütmeyen ısıtan bir iç titremesi ardından...
 
Bir sürü peçetenin yarı gözyaşı, yarı sümükle  kuruduğu yatağın içinden çıkıp tekrar yaşamaya karar verdiğim gündü. Günlerdir  odanın tavanındaki ince çizgilere ve boya hatalarına odaklanıp bomboş baktıktan sonra güneşi görmek ayağa kalkmak için en geçerli sebepti. 
 
Güneşi gördüm... 
 
İyileştim.
 
Ayağa kalktım.
 
 
 
Toplam blog
: 15
: 340
Kayıt tarihi
: 10.09.18
 
 

Gizem's Diary ..