Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '13

     
    Kategori
    Alışveriş - Moda
     

    Alışveriş Turları

    Alışveriş Turları
     

    Yüzlerce Bulgar Vatandaşı Edirne'de


    Hep merak etmişimdir, Bulgaristan'ın yerlisi turistler neden böyle kitleler halinde Edirne'ye geliyorlar diye. Yani tarihi, doğası tamam, görülmeye değer, ama bu kadar kalabalık olduklarına göre işin içinde başka bir şey var diye düşünüyordum ki, bir turizmci olarak alışveriş turu diye bir detayın varlığını gözden kaçırdığımı farkettim. 

    Evet, yüzlerce Bulgaristan vatandaşı Edirne'ye yalnızca alışveriş yapmak için geliyor. Kimini süpermarketlerde, kimini alışveriş mağazalarında, kimini de çarşımızda dükkanlarda görmek mümkün. Zannediyorum daha fazla çeşit ve daha uygun fiyatlar onları haftalık alışveriş için bile Edirne'ye çekmeye yetiyor. 

    Hatta duyduğuma göre takas sistemiyle alışveriş bile yapılabilmekte. Burada olmayan bir malzemeyi getirip, orada olmayan başka bir malzemeyi götürüyorlarmış. Bostanpazarı dediğimiz bölgede, sıra sıra temizlik malzemeleri satan dükkanlardan birinin sahibi söylemişti.

    Durum böyle olunca alışveriş turları kafama daha bir yattı. Aslında çevre ülkelere yapılan alışveriş  turlarına katılmak, ya da daha iyisi böyle bir tur düzenlemek hem eğlenceli hem de faydalı olabilir. Siz ne dersiniz?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 144
    Kayıt tarihi
    : 28.12.13
     
     

    Turizmci. Kendisi gibi seyahat düşkünü olan nişanlısıyla EcoTripSos - Ucuz Tatil Rehberi adında b..