Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '10

     
    Kategori
    Eğitim
     

    alkan aileler

    Günümüz genç anneleri yönetimi ellerinde tutmaktan bir bakıma yarattıkları bu olağanüstü canlının hayatını şekillendirmeyi seviyor. Bunu yaparken sizlere birçok neden sunabilirler.

    Bizim çocukluğumuzdan farklı olan neler var. Çocuklarının hayatlarını kurmak daha doğrusu kaderini çizmek istiyorlar. Normal doğum yapmak yerine sezeryanla doğumu seçerek kendi istedikleri günde ve saatte çocuklarını dünyaya getirmek de kadere müdahale değil mi? Normal doğumun çocuğun dünyaya gelmek için ilk mücadelesi olduğu ilk savaşı olduğu düşünülürse onun ilk madalyasını engelliyorlar. Doğdukları yılın 6-12.ay arasında olmaları ailelerin okula başlatma yaşı konusunda tereddüt etmelerine neden oluyor. Anne babalar çocukları ve kendileri için hemen kolay yolu seçip ilköğretim hayatına geç başlasın fikrine kapılıyorlar. Çocukların ilk girdikleri ve akademik ve sosyal mücadele ortamı olan okul ortamlarında çocukların kolay yaşamaları için yine kalkan oluyorlar. Çünkü çocuklarının sınıftaki diğer çocuklardan daha başarılı olmaları onlar için önemli.

    Kronolojik yaş bazında diğerlerinden büyük olan çocuklar haklı yere biraz daha rahat problemlerini çözen, olgun, algılama ve öğrenme hızı açısından biraz daha avantajlı duruma giriyorlar. Sınıf içinde diğerlerinden bu yönleriyle ileride olması ailelerin çocukları hakkında yanlış kanı geliştirmelerine neden oluyor. (Kronolojik olarak diğerlerinden büyük olduğunu unutuveriyorlar) Böyle çocukları diğer çocuklardan daha başarılı ve ileri oluyorlar. Bu işin kolay yolu. Yaş olarak zamanında okula başlama ve sınıfında farklı ortamlardan ve donanımlardan gelen çocuklarla beraber yaşayarak karşılaştığı problenleri ve sosyal olayları çözmeyi öğrenen çocuk hayatta daha başarılı olur. Aileler bu kalkanı çocuklarının önünde ne kadar zaman tutabilirler. Belki üniversiteyi bitirene kadar. Ondan sonra “evettttt artık iş hayatına atılabilirsin. Bak çok iyi bir üniversiteden diploman, yabancı dilin ve ek sertifikaların var”SİZİN AKVARYUMDAKİ BALIĞINIZ BU OKYANUSTA NE KADAR HAYATTA KALABİLECEK?

    Ailerimiz çocuklarını bir akvaryumda büyüteceklerine hayatın bir okyanus olduğunu öğretmelidirler. Hayat akvaryumdaki gibi dingin, durağan ve hep aynı balık arkadaşlarla anlatılamaz. Okyanusların derinleri, aniden karşılarına çıkabilecek kocaman balıklar, yiyecek bulma macerası ve her şey yeni ve ani…..

    Hadi şimdi çocuklarımız hayatta kalsınlar. Çocuklarınızı seviyorsanız onların çocuk hayatlarını düzenlemek yerine yetişkin olduklarında işlerine yarayacak şeyler öğretin.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 212
    Kayıt tarihi
    : 22.07.10
     
     

    1987 Pedagoji mezunuyum.Okul öncesi eğitim alanında uzun yıllar çalıştım. 7 yıldır büyük bir eğitim ..