Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

     
    Kategori
    Dil Eğitimi
     

    Almanya Aile Birleşimi Sınavı -Start Deutsch 1

    GOETHE ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘START A1 SINAVI’

    (AİLE BİRLEŞİMİ SINAVI) NEDİR?

    START DEUTSCH 1 Sınavı Tüm AB ülkelerinde tanınan Avrupa Ortak Dil Kriterleri Çerçeve Metni’nin belirlediği altı basamaklı yetkinlik derecesinin ilk basamağıdır.(A1)

    Bu sınavda aşağıda yazılan becerilere sahip olmanız beklenmektedir

     Kısa basit soruları, telesekretere bırakılan mesaj ve haberleri, tren istasyonu, havalimanı, market vb yerlerde yapılan anonsları ve kısa konuşmaları anlayabilmelisiniz,
    •Yazılı kısa notlardaki, açık alanlardaki işaret levhalarındaki ve seri ilanlardaki önemli bilgileri anlayabilmelisiniz,
    •Okula kayıt, otel vb. diğer formlarındaki şahsınıza ait basit kişisel bilgileri anlayabilmeli ve doldurabilmelisiniz,
    • Kendinizi, ailenizi ve arkadaşlarınızı tanıtabilmeli, kendinizle ilgili basit soruları cevaplayabilmelisiniz,
    •Kısa kişisel notlar ve mektuplar yazabilmelisiniz,
    •Genel konularla ilgili kısa sorular sorabilmeli ve size sorulanlara cevap verebilmelisiniz.

    SINAV KAÇ BÖLÜMDEN OLUŞMAKTADIR?

    START DEUTSCH 1 SINAVI dinleme-anlama-, okuma anlama, yazma ve konuşma olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır.

    SINAV SÜRESİ: Dinleme 20 dakika, Okuma ve Yazma 45 dakika, Konuşma 15 dakika

          DİNLEME ANLAMA 3 bölümden oluşmaktadır:

    1.Bölümde toplam 6 soru bulunmaktadır. Sorular a, b,c olmak üzere 3 seçeneklidir; seçenekler de resimlerle gösterilmiştir. Bu bölüm en kolay bölümlerden biridir, resmedilmiş şıklar size cevabı anlamanızda kolaylık sağlayacaktır. Bu bölümde geçen konuşmaları iki defa dinledikten sonra cevaplandırabilirsiniz.

    2.Bölümde toplam 4 soru bulunmaktadır ve cevap anahtarında DOĞRU-YANLIŞ seçenekleri vardır. Bu bölümde sadece bir defa dinleme hakkınız var, dolayısıyla çok dikkatli dinlemeli ve her bir ifadenin doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu işaretlemelisiniz.

    3.Bölüm ise 5 sorudan oluşmaktadır. İlk bölümde olduğu gibi konuşmaları iki defa dinleyecek ve 3 seçenekten birini cevap olarak işaretleyeceksiniz.

    Soru kâğıdında önce soruları iyice anlayın ve soruda sizden tam olarak ne isteniyor bunu anlamaya çalışın. Dinlemede tüm konuşulanları anlamayacaksınız, ancak sizden istenilen çok açık bir şekilde duyulup anlaşılacaktır. Soruya ve cevaba yoğunlaştırılmış olunuz. Bazı yerleri anlayamadığınız zaman dinlemeden uzaklaşmayınız

    Bu bölümde günlük konuşmalar, özel telefon konuşmaları, tren istasyonu-süpermarket-havalimanı-hastane gibi açık alanlarda ya da otobüs, tren, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında yapılan anonslar bulunmaktadır. Sizler de çalışmalarınızda özellikle bu konularda kelime darağacınızı geliştirmelisiniz.

     

     

    OKUMA ANLAMA
    •Okuma sınavı toplam 3 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümde farklı konularda kısa notlar, seri ilanlar, işaret levhaları, afişler vb okunur ve bunlarla ilgili çeşitli sorular cevaplandırılır. Toplam 10 soru DOĞRU-YANLIŞ kalan diğer beş soru ise a ve b seçeneklerini işaretleme şeklindedir.

    YAZMA
    •Yazma sınavı 2 bölümden oluşmaktadır. 1.Bölümde bir form doldurulur. Formda sizin doldurmanız gereken 5 boşluk vardır. Sizden beklenen formun üstünde verilen bilgileri iyice okumanız ve orada yazılan bilgiler doğrultusunda formda istenilen yerleri doldurmanız.
    •2. Bölüm ise mektup bölümüdür.  Bu bölümde kısa bir mektuba, elektronik postaya, faksa  ya da davete kısa bir cevap yazmanız; ya da bir konu hakkında otel, dil kursu, üniversite, Turizm Enformasyon Bürosu, emlakçi vb. bir yerden bilgi almanız istenir.

    Sözlü kısmı 3 bölümden oluşmaktadır.

     1.Bölümde kendinizi tanıtırsınız. Sınavı yapan kişi size arada telefon numaranızı,sorabilir; adınızı, soyadınızı, doğum yerinizi harf harf söyletebilir.

    2.Bölümde günlük konularla ilgili sorular sorulur ve cevaplandırılır. Masada kapalı bir şekilde duran kâğıtlardan seçersiniz. Karşınızda bulunan başka bir öğrenciye seçtiğiniz konu başlığıyla ile ilgili soru sorarsınız, o da size cevap vermeye çalışır.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1451
    Kayıt tarihi
    : 14.04.10
     
     

    1999 Gazi Üniversitesi Alman Dili ve Eğitimi 1994-1999 Ankara Ünitersitesi TÖMER Antalya Şubesi-A..