Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Amsterdam gezisinden notlar

Amsterdam gezisinden notlar
 

Hayallerimin şehri Amsterdam.. İzmirden kalktık hayallerimizin peşine gittik. İyi ki de gittik.. Bir daha da giderim, hep giderim, her zaman giderim. :)

3.5 süren yolculuk sonrası Amsterdama ulaştık. Havaalanından bir taksi kiralayıp otelimize gittik. Otel mevkii mükemmeldi. İlk kez giden biri olarak pencereyi açıpta kanala doğru GÜNAYDINNNNNNNN demek inanın çok heyecan verici.. :) Bir kere inanılmaz bir mimari, inanılmaz bir uyum, sanat, tarih..

Hiç vakit kaybetmeden valizleri bıraktıgımız gibi düştük yollara.. Heineken fabrikası, Vondel park ve o ünlü Amsterdam yazısı (fotoğraf çekilmeyeni dövüyorlar :) gezdik sokaklarda. Adım başı satılan o mükemmel patateslerden yedik.. Ve biranın yanına çook yakışan bitterballen adında bir kroketleri var kiii sormayın gitsin.. Tadı damağımızda kaldı.. Gecesini es geçer miyiz ? Asla :) Ünüyle dünyaya nam salmış 'ice bar' gittik gördük.. Ehh çok beğendiğimiz söylenemez..-9 derecede montlar atkılar bereler bir şeyler içmeye calışıyorsun :) Müzik yok birşey yok. Zaten ısınmak için müzik çalmadan da oynuyorsun :) Pek bir numara yok yani ;).. 

Ertesi gün kahvaltıda ne yiyecegimizi bilmeden çıktık yollara.. Birde ne görelim sahibi Türk bir kahvaltıcı.. Müptela olduk.. Gidene kadar her gün oraya gittik.. O enfes omletleri giderseniz mutlaka yemeden gelmeyin :) Mekanın adı 'BROODJE BERT'..

Karınlarda doyduuuuu gezmeye devam.. Türk Türk'ü her yerde bulur :) Türk taksici bulduk bir vitosu vardı.. Anlaştık bizi gezdirdi.. İlk durak Yel değirmenleri.. O müthişşşş yer.. Nasıl güzel, nasıl huzurlu? Dedim ki ben burda yaşarım yaa koycaksın bahceye mangalı :) ee türk mantığı napalım :) Evler müstakil her yer yemyeşil evlerinden önünden gecen bir küçük kanal.. Allahımmm harika. Oradan peynir yapımı ve tadımına.. O ne harika peynirrr ooo :) neler var neler.. Sonraki durak Volendam.. Kesinlikle burada da yaşarım :) ayyy bende ne meraklıymışım yaa :) amaaa amaaa amaa o denizin kenarındaki küçücük çatılı evler, iç içeee mis gibi hava, tertemiz..

Ben rahat durur muyum? Waffle yemeden gelir miyim? :) Uzuuunnnca kuyruk olan yerler hep en sevilen yerlerdir mantığı ile girdim kuyruğa.. Ama değdi müthiş bir waffle yedim.. Ağzımın tadını da bilirim :)

Gelelim Amsterdam merkeze; 

RED LİGHT (OOOOOOOO) :) evet o meşhur kırmızı sokak. Öyyleeee bir sokak işte :) yokkk canım ne öylesi olayy sokak olayyy.. Küçük bitişik dükkanlar düşünün camların önünde kırmızı ışıklar kırmızı perdeler arasında kızlar :) Ayy devam edemiyyyciiimmm :)

COFFEE SHOPLAR; evet adım başı coffee shoplar var.. İçki içmek yasak oralarda.. Sadece ot ve kahve.. Birde kekler mantarlar işte :)

Evet şehirr özellikle akşamlar çookkk kokuyor her yerdeee otlarrrrr yerlerdeee otlarrrr kiminnnn bu otlarrrrr :))))) Ama sadece Amsterdam merkezi için geçerli.. Ne Yel değirmenlerinde ne de Volendam da asla bir koku yoktu.. 

Kısacası yine olsa yine giderim.. Hayallerinizi ertelemeyin. Hayat çok kısa. Size çok kalp kalp kalp öpücük öpücük öpücük.. :) 

 
 
Toplam blog
: 27
: 307
Kayıt tarihi
: 06.12.16
 
 

Baktım ki kilo veremiyorum. Ben de yemeği seçtim :) Gezmeyi, yeme içmeyi seven eski bir bankacı, ..