Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '15

 
Kategori
Deneme
 

Anılara dokunmak

Anılara dokunmak
 

Bir yamaca yaslanmış, geçmişin izlerini arayan zihnin yorgun hali… Kat kat sıralanan düşünce yumakları arasında kaybolan anılar… Az mahcup çok gururlu geçmişin izleri… Düşünmeye yeltenen ve amaçsız yollarda sürgün hayatı yaşayan sahipsiz, çaresiz hatıralar…  Sağanak yağışta sırılsıklam olan hayatlar… Yorgun bedene sığmayan, turnusol kâğıdında kaybolan anılar… Ve insan aklının hatırlama yetisine eşlik eden parçalanmış kimliksiz düşünceler...

Yolculuk başlamıştır artık geriye doğru. Anılar yol arar yeryüzüyle buluşmaya. Dokunma zamanıdır. Koparırsınız onları uykusuz gecelerin tasallutundan. Ölmek ya da dönmek meselesidir çünkü… Saklambaç oyunu bitmiştir, her şey çıplak ve yalın.

Hatıralar bir bir ortaya çıkar. Sıralama yoktur, kronoloji bilimi iflas etmiştir adeta. Bütünün içinde kaybolanlar, kendine yer arar zihninizin derinliklerinde; hesaplaşmak ya da hesap vermek istercesine. Zifiri karanlıkta, mehtapsız gecelerde arzu ve isteklerin umutsuzluğa dönüştüğü geçmişinizle yüzleşme zamanı, kendini dayatır ruhunuza. Gözünüzde bir türlü silinmez yaşamdan araklanmış hikâyeler. Kendinden emin; olmadık yerde, olmadık zamanda gününüzün ortağı olurlar. Kazıtırlar kendilerini belleğinize. Çoğalan mevsimlere direnirler. Karların yağışına aldırış etmezler. Bir kardelen gibi kendini ispatlarcasına bir derin vadinin yamacında biterler. Baharı beklerler umutla, istekle…

Yeşile bürünürler, güneşi giydirirler yüreğine; çıkarlar tepelerin en yükseğine. Beklerler, beklerler, beklerler…  Dünyalarını açacak, ağırlıklarını hafifletecek yeni bir ortam ararlar; bir gelecek, bir mutluluk ve bir dokunuş olsun diye. Bir mevsimi daha yaşamak istemezler.  Bilirler ki sonraki mevsim hüzündür, hazandır, dökülüştür.  Sonbaharlar ayrılıktır, vedalaşmadır, hasattır, bazen de yolculuğun sonudur. Dokunuşların en derinidir, hesaplaşmaların finalidir.

Tenha platolarda yalnızlığı, ovalarda özgürlüğü artık yaşama zamanıdır. Bir teslimiyet değil; birikmiş, susamış, üşümüş anıları kucaklama mevsimidir.  Masum  yüzlerine  içten bir dokunuşun hasretidir. Sermayenin harcanma vaktidir. Kolay kazanılmayan anıların sevgiyle buluşmasıdır. İstenilen ipeksi bir dokunuş, bir anımsama ve gülen bir yüzdür.

 

 

 
Toplam blog
: 18
: 994
Kayıt tarihi
: 25.01.11
 
 

Bir ortaöğretim kurumunda yöneticiyim. Yüksek lisansımı" Eğitimi Yönetimi ve Denetimi " alanında ..