Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '16

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Ankara'da caz sevdası

Ankara'da caz sevdası
 

Ray Blue ve Gökhan Över


Ankara'da caz deyince ilk akla gelen mekanların başında SAMM's bistro gelir. Bu mekanda bütün etkinlikler caz ile başlar caz ile biter. 

2011 yılının Nisan ayında başladı caz yolculuğu. Konsept, Ankaralı ve yolu Ankara ile bir şekilde kesişen cazcılar. 

Aslında bu mekan başlangıçta bünyesinde bulunduğu butik otel Hotel SAMM'e katkıda bulunması amacı ile yapılandırıldı. Fakat gidişat böyle olmadı. Caz girince işin içine SAMM's bistro Ankaralılar tarafından SAMM's Caz olarak anılmaya başladı. Mekan otelin de önüne geçti, önce Ankara, sonra ünü Ankara dışına da taştı. Cazseverlerin gözdesi bir mekana dönüştü. Böyle olması kaçınılmazdı; çünkü mekanın sahibi mimar Saba Akman cazı çok seviyordu. Bu sevgi onun cazda yolculuğunu genişletti, büyüttü. Böylelikle biz Ankaralı cazseverler de her hafta o haftanın yorgunluğunu cazla atmaya alıştık. SAMM's bistro'da caz konserleri Cuma akşamları yapılır. Her defasında farklı müzisyenlerle. 

İlham Gencer, Sibel Köse, Ali Perret, Meltem Ege, Yavuz Akyazıcı Trio, Önder Focan ve Şallıel Bros, Şenova Ülker, Pınar Argın, Şenay Lambaoğlu, Selen Gülün, Evrim Özşuca ve daha nice değerli müzisyenleri geçen sezonda SAMM's bistro'da dinledik. Her yıl Kasım ayında yeni sezonu başlatan SAMM's bistro geçtiğimiz Ekim ayında bize Ray Blue Band ile büyük bir sürpriz yaptı.

Caz seviyorsanız, bir de Ankara'da yaşıyorsanız benden söylemesi; her cuma akşamı SAMM'S bistro'da caz konseri var. Gidin ve yaşamanın hayli zorlaştığı, mutlu olmanın artık lüks sayıldığı bu hayatta bir parça nefes alın, dinlenin, mutlu olun; "iyi ki müzik var, iyi ki caz var" diyerek.

 

 
Toplam blog
: 2
: 143
Kayıt tarihi
: 04.11.16
 
 

Ankara'da reklam, halkla ilişkiler ve dijital pazarlama alanlarında çalışmakta.  ..