Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Anne Ben Fenomen Olacağım... Vol.2

Merhabalar…

Bir önceki yazımda bu işin ilk ayağını ele almıştık. Şimdi dediklerimi yaptın ama hala bir fenomen olamadıysan bu söylediklerime kulak ver. Bunları da yapıp yine fenomen olamazsan o zaman sende star ışığı yok canım hiç kusura bakma. :D

Zengin kocayı buldun ve işe yaramadı. O zaman evlilikte 2. Level başlıyor… Annelik!

Çocuk sahibi olmaya karar verdiniz ve işte hamilesin! Haydi doktora koşun. Ama evden çıkmadan önce takipçilerine ufak bir ipucu ver ki merak uyandırasın. Mesela “kızlar doktora gidicez bu gün, çok heycanlıyım bize dua edin” gibi bir Türkçe katliamı paylaşımla başlayabilirsin işe. Daha sonra eve gelir gelmez doktordan aldığın ilk ultrason fotoğrafını adeta dünya üzerinde üreme şansı verilen ilk canlı edasıyla altına bir sürü lafla ve özellikle karnının üzerine koyarak bir paylaşım yapmalısın. Fotoğrafta kocanın eli de olursa tadından yenmez en az 100 like fazla alırsın benden sana söylemesi.

Günler geçiyor ve hamilelik gittikçe cazip hale geliyor. Aşermeye başladın ne mutlu sana. En bulunmaz meyvelerden saçma sapan bütün yemeklere kadar hepsini canın istedi ve canın kocişkoştoşun sana bulup onları getirdi. Sonra getirmekle de kalmadı çeyizinden çıkan o sunumluk tabak çanakla önüne kadar getirdi bir de. Durma paylaş…

Artık karnın da belli oluyor. Aaa yoksa senin hala karnının üzerinden kemer ya da kuşağı olan hamile kıyafetlerin yok mu? Ne kadar ayıp. Hiç yakışmadı bu senin gibi birine. Hemen koşa koşa git ve karnının belli olacağı 4-5 ay değilmişcesine 23264762 tane kıyafet al. İşte şimdi her şey daha güzel. Koy bakalım elini karnına, elini kalpte yap karnında olsun bu iş.

Bebeğin için gender party (cinsiyet partisi) düzenlemeyi ihmal etme bu çok önemli. Bakalım kimlerin tahmini tutacak?

Bebek alışverişine başladın mı? Aaa ne demek başlamadım? Çocuğun doğduktan sonra hiçbir mağazaya seni kabul etmeyeceklermişcesine alışveriş yapacaksın. Pahalı markalardan olanlarında markalarını takipçilerinin gözüne sokarak paylaşacaksın.

İşte bebeğinin odası hazırlanıyor. Senin bebeğin prens ya da prenses. Sonuçta kraliyet ailesinin asil soyu senin bebeğinle devam edecek. Bu yüzden buna uygun seç her şeyini. Doğuma giderken yanına alacağın çantanın üzerine koca çiçekle bir de fiyonk kondurmazsan hatrın kalır. Doğum yaklaştığına göre baby shower yapmayı unutma sakın. Askılıkta yıkanmış kıyafetleri de paylaş unutmadan.

Hastaneye gittin. Anlaştığın organizasyon firması en iyisi olmalı işinin. Maazallah bir süsü eksik olur, dağıtmaya kalktığın 10 süsten biri yanlış gelir falan büyük sorun. Odayı en anlamsız ve en gösterişli şekilde ıvır zıvırla doldurduktan sonra artık doğurmaya hazırsın. Normal doğum yapacaksan ayrıntıları unutma çünkü pozitif doğum hikayeni yazacaksın. Sezeryan doğum yaparsanız da saçınızın fönü, gözünüzün makyajını eksik etme. ( Bazı özel hastanelerin kuaför hizmeti var benden söylemesi.)

Bebeği alıp eve geldiniz. Göbeğinin düşmesinden, ilk kakasına, sütünüzün gelmesinden, bebeğinizin ilk kusmuğuna kadar her ayrıntıyı paylaşın. O plastik bebek küvetini güllerle bezeyip etrafına mumlar yakıp yapılan 40 banyosu ritüelini de ihmal etmeyin.

Bundan sonraki süreçte de bebeğinizin altında ismi yazan bir makoseni yoksa ve ya her ay eve fotoğrafçı çağırıp konsept çekimi yaptırmıyorsanız yolunuz tıkanabilir. Şanslıysanız ve bebeğiniz çekiciyse bir de az çok bir kitleye sahipseniz size gelen tanıtım ürünlerini karşınızda aptal varmış edasıyla “ben aldım çok iyi, bence siz de bir bakın” şeklinde yönlendirmeler yaparak bebeğinizin üzerinde sergileyerek bu işe devam edin.

Şuraya yazdıklarımın sanırım hiç birini yapmak gibi bir hevesim olmadı. Hamile olduğumu iş arkadaşlarım bile 4. Aydan sonra öğrendiler. Hamileliğim boyunca canım bir defa çilek istedi gidip kendim aldım çünkü elim ayağım var Allaha şükür. Özellikle gidip hamileliğim boyunca sadece 2 parça kıyafet aldım oda annem ve kayınvalidem zoruyla. Gender party ya da baby shower da yapmadım ama baby showerları severim yapmayı da düşündüm ama vaktim olmadı. Hastane için hazırlanan bavulumu annem aldı ben onu da gereksiz bulmuştum oysa. Evde bir dünya bavul varken ne gerek var demiştim. Hastane odasını bırakın süslemeyi ben doğuma giderken pijamam yoktu hastanede o kadar söyleyeyim size. Pozitif doğum hikayem falan da olmadı. Canım kızım gelmek istedi ve pat diye geldi. Doğuma özel yaptığım tek şey fotoğrafçımı ayarlamış olmamdı.

Anlayacağınız sizden fenomen olur mu bilmem ama benden fenomenin f’si bile olmaz…

 

 
Toplam blog
: 8
: 79
Kayıt tarihi
: 15.12.11
 
 

Öğretmen bir annenin günlüğü... ..