Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '19

 
Kategori
Anneler Günü
 

Anneler Günü

Bugün 12 Mayıs pazar. Yani mayıs ayının ikinci pazarı. Bu da demek oluyor ki, bugün Anneler Günü. Cennetin ayaklarının altına serildiği kadınların günü. Kutlu olsun tüm annelerin, anne adaylarının, anne olacakların ve anne olmayı arzulayan herkesin günü. Onlar ki evladı uğruna uykusuz geceler geçiren eli öpülesi insanlardır. Haklarını ödememiz imkansızdır. Bizim için yaptıkları fedakarlıkların haddi hesabı yoktur. Bu yüzden onların kıymetini bilelim, onları üzmeyelim, onlara öf bile demeyelim.
 
O değerli varlıklar, bu dünyada bizi koruyup kollamak için gönderilmiş birer melek misalidir. Hayattayken lütfen meleklerinize sahip çıkın. Onların değerini kaybetmeden bilelim ki, sonra bir ömür boyu pişmanlık duymayalım. O zaman pişmanlık duysakta bir şey ifade etmez çünkü iş işten geçmiş olacaktır. Bu gelenekselleşmiş gün dolayısıyla annelerimizi yakındaysa ziyaret edelim, uzaktaysa telefonla arayıp hal hatırlarını soralım. Bu dünyadan göçüp gittilerse onlara dua edelim. Bir annenin evladından beklediği ancak budur zaten, hatırlanmak. Onların öyle değerli, süslü püslü hediyelere ihtiyacı yok. Onların bizim samimiyetimize, sevgimize,onlara göstereceğimiz ilgimize ihtiyaçları var. Bunları yapmak onlara verilmiş en büyük hediye olacaktır. Bu küçük ama çok kıymetli hediyenin bize hiçbir külfeti yoktur. Bize dünyaları bahşeden, her türlü fedakarlığı göze alan analarımızdan bu hediyeleri lütfen esirgemeyelim. Onları mutlu etmek elimizde.
 
Bu vesileyle hem onların gönlünü hoş tutmuş, hem de kendimizi mutlu etmiş oluruz. Çünkü mutluluk bulaşıcıdır. Varsa bir yerde mutluluk kırıntısı elbet size de bulaşacaktır. Derdin, sıkıntının bitmediği şu fırıldak dünyada her şeyden kurtulmak ve sevgi yüklemek için anne limanına uğrayalım. Ama bunu sadece bugün değil her gün yapalım. Çünkü onlar her an her saniye annelik yapıyorlar. Bunu her şeyden fazla hak ediyorlar. Gününüz kutlu olsun, eli öpülesi kadınlar.
 
 
12.05.2019/ Necati Dilek
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 40
: 100
Kayıt tarihi
: 03.01.19
 
 

5 Nisan 1991 Aydın Sultanhisar doğumluyum. İlköğrenimi köyde tamamladım. Sonraki yıllar eğitim iç..