Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '16

     
    Kategori
    Aşk - Evlilik
     

    Aşk Acısı nasıl geçer...

    Aşk Acısı nasıl geçer...
     

    Aşk Acısı Nasıl Geçer?
     
    İnsanı hayata bağlayan en değişik duygu aşktır. Bunu ifade etmek ve onu yaşamak herkesin harcı değil. Çoğu insan çok fazla duygu yoğunluğu yaşarken, çoğu insan ise sadece hayatını mantık üzerinden yaşamakta ve bu duygulardan uzak durmaktadır. İşte aşk denilen duygunun mantık ile alakası yoktur. Zamansız gelir. Kişi üzerinde etkileri oldukça büyüktür. Aşk geldiği vakit kişinin bütün ruh hali değişir. Kafasında en çok kurguladığı, beyninde bir türlü atamadığı bu yoğun duygular bir zaman sonra karşılık bulmayınca bu acı büyür. Fakat karşılık bulduktan sonra o aşk hemen geçiyorsa bunun adı aşk değildir.
     
    Aşkın çeşitli tanımları bulunmaktadır. Kimi için hayal, kimi için imkansız, kimi için ise gereksiz. Bütün bunları insana düşündüren onu yaşayamamak ya da yaşamak istemez iken o durumun içinde kendini bulmaktır. İnsanların da çeşitliliği fazladır. Kimi güçlü dururken kimi ise kendini salarak hayatı keyifsiz ve anlamsız yaşar. Daha sonra bu aşk acısı nasıl geçer sorularını kendine sorar ve cevap bulamaz. Çünkü aşk cevapsız bir hamledir. Bazen kararsızlık, bazen tutarsızlık bazen de sessizliktir. Bunu anlamak ve başkalarından onu anlamasını beklemek oldukça zor bir durumdur.
     
    Depresyonun en çok nüksettiği durumdur aşk.Bazı insanlar buna fazla bağlanır ve hayatın sadece aşktan ibaret olduğunu sanır. Fakat biraz ince düşünürse çevresinde var olan bütün güzelliklerin aslında bir aşk olduğunu hisseder. Bir çiçekten, bir böcekten, bir eşyadan ve ya çıkarsız bir gülüşten bile insan istedikten sonra mutlu olabilir. En büyük zayıflık bunu aşk sanıp bütün senesini, saatlerini bu kişi üzerinde yoğunlaştırmaktır. Aşk acısı nasıl geçer? İnsanın kendinden emin olduğu zamanlarda geçer. Hayata tutunduğunda, etrafında onu seven birilerinin varlığını hissettiğinde geçer. 
     
    Gerçek yaşamanın, güçlü bir iradeden olduğunun bilincine vararak, yaşamak gerek. Aşk aslında, insanın kendi beyninde büyüttüğü olağan üstü bir davranıştır. Kişi kendini hapseder ve kendi kafesinden çıkmak için zamanını ziyan eder. Bu dünyada en güzel aşk içinde kin barındırmayan ve o insanı olduğu gibi kabullenen gerçek sevgidir. Gerçek sevginin içinde sorgu yoktur. Gerçek aşkın içinde masumiyet vardır. Eğer bu karşılıklı ise kişi mutluluğu yaşar. Değil ise kendini yıpratmaya değmez. Bunun için en güçlü karakter kendini aşka hemen teslim etmeyendir. Eğer bu durumun içinde iseniz ve kendinizi oldukça mutsuz hissediyorsanız bunu atlatmanın en güzel yolu, kafanızı dağıtmak, başka işler ile yoğunlaşmak ve ilaçlara yönelmemektir. İlaç yerine aklınız kullanmanız sizi daha çabuk iyileştirecektir.
     
    Daha fazlası için http://modasuna.com/
     
    Toplam blog
    : 1
    : 120
    Kayıt tarihi
    : 01.04.16
     
     

    Yazı konusunda her geçen gün kendini geliştiriyorum, bir çok sitede yazarlık yaptım. Özellikle mo..