Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '17

 
Kategori
Astroloji
 

Aslan Burcunda Güneş Tutulması Ve Burçlara Göre Etkileri

Aslan Burcunda Güneş Tutulması Ve Burçlara Göre Etkileri
 

21 Ağustos saat 21:30’da 28 derece Aslan burcunda tam bir güneş tutulması meydana gelecek. Bu tutulmaya “Büyük Amerika Tutulması” da denmekte çünkü Kuzey Amerika’nın Oregon eyaletinden Güney Carolina eyaletine kadar olan büyük bir hat üstünde gerçekleşecek ve gökyüzünü karartacak. Tutulma aynı zamanda Batı Avrupa, Kuzey-Doğu Asya, Kuzey-Batı Afrika, Güney Amerika’nın çoğu, Pasifik, Atlantik, Kuzey Kutup bölgesinden izlenebilecek ve Güneş 2 dakika 40 saniye karanlıkta kalacak.

Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır. Eski çağlarda, Güneş tutulmaları kötü olayların bir işareti olarak görülürdü. Çünkü Güneş tutulmaları genelde büyük değişimlerin göstergesi olmuşlardır. Hem kişisel hem de ülke haritaları bakımından tutulmanın gerçekleştiği derece ve civarında olan bir planet varsa bu dereceleri tetikler ve etkisi de epey güçlü olur. Güneş tutulmalarının etki süresi 1 yıla yayılır ancak tutulma süresine göre değişkenlik de gösterebilir. Bu tutulma 2 dakika süreceğine göre etkisi 2 yıla yayılacak da denilebilir.

Önemli tutulmaların gökyüzünde bir çentik bıraktıkları söylenir. Sonraki dönemlerde bu hassas noktaya gelen transit ve ilerletmeler tetikleyici etki yaratabilirler. Bazı astrologlara göre asıl etki bu tetikleme esnasında ortaya çıkar. Her gezegen bu süreci kendi doğasının özelliklerine yönelik olarak etkiler. (Öner Döşer, Astrolojide Öngörü Yöntemleri, S. 230)

Aslan burcundaki bu tutulma çocuklar, sanatçılar, liderler, yöneticiler, ünlüler, elçiler, altın piyasaları, borsa, eğlence yerleri, spor klüpleri, sporcular, hobilerimiz ile ilgili konuları gündeme taşıyacak. Güneş tutulması, 7 Ağustos’ta gerçekleşen Ay tutulması gibi yine Mars ile etkileşimde. Yani baş aktörlerden biri Mars. Bu bağlamda, mücadelelere, gerginliklere, rekabete, güç ve ego savaşlarına sahne olacaktır. Öte yandan, küçük- büyük kazalara, yaralanmalara, kavgalara, anlaşmazlıklara ve ameliyatlara da sebebiyet verebilir. Tutulmanın ikinci baş aktörü ise Uranüs zira tutulmayla partil üçgen açı kurmakta. Uranüs işin içinde olunca olaylar hız kazanır, ani ve büyük değişimlere neden olur. Hiç beklemediğimiz ve aklımızda olmayan durumlarla karşılaştırabilir bizi. Bir yılanın deri değiştirmesi gibi eskiyen kalıplarımızı ve alışkanlıklarımızı ardımızda bırakmamız için bizi ittirebilir. Zaten böyle de olacaktır çünkü Uranüs “değişim ve yenilik” demektir. Bu iki baş aktör Mars ve Uranüs’ün ortak teması “hız”dır. Uranüs de “yenilik” olduğuna göre, hayatlarımızda hızlı ve beklenmedik yenilikler ve değişimler yaşayacağız bu tutulmayla. Ayrıca, tutulma haritasında Jüpiter-Mars uyumlu açısı bulunmakta. Bu da bize yenilenmek adına gereken cesareti verip inisiyatifi ele almamızı sağlayabilir. Bunlara ek olarak, Uranüs’ün tutulmayla olan kontağı teknoloji ve bilim konularında önemli keşiflere ve icatlara yol açabilir. Ayrıca, Mars’ın tutulmayla olan irtibatı da dünya liderleri arasında karşıtlıklara ve ego savaşlarına yola açabilir. Dünyada ve Türkiye’de ünlü kişilerin, yöneticilerin ve sanatçıların ani ve beklenmedik ölümleri ardı sıra gündeme gelebilir.

Bu tutulma Regulus sabit yıldızıyla etkileşim içinde olacak. Bu yıldız Mars-Jüpiter doğasında olan Kraliyet yıldızlarından biridir. Regulus şiddet, yıkıcılık, intikam, hapis gibi negatif etkileri sahip olan ama öte yandan, büyük başarı, güç ve bağımsızlık da getiren bir sabit yıldızdır. Var olan gücümüzü ve başarımızı kötü yere kullanmazsak, kibirlenmezsek ve egomuzun tuzağına düşmezsek bize getirileri inanılmaz olacaktır. Pençelerimizle değil, yüreğimizle hareket etmeliyiz. Dünyada ve Türkiye’de kimi liderlerin parlamasına ve ortaya çıkmasına ve kimilerinin ise gücünü kaybetmesine ve düşüşüne neden olabilir.

Aslan burcunda gerçekleşecek olan bu tutulmanın Türkiye’ye olan etkisine gelirsek; tutulma Türkiye haritasının 3. evinde gerçekleşecek. Bu bağlamda, her türlü iletişim, gazeteler, basın, gazeteciler, komşu ülkeler, ulaşım gibi konuların altını çizmekte. Transit Mars natal Neptün ile tam kavuşumda. Bu görünüm, gazeteciler ve basın yayın organlarının zaptu rapt altına alınmaya devam edeceğine işaret ediyor. İftiralar, skandallar, örtülü suçlar, perde arkası oyunlarda da artışlar görülebilir. Ülkenin içinde bulunduğu politik istikrarsızlık, kaos ortamı ve anti-demokratik durumlarda gündemde olmaya devam edecektir. Faili meçhul bir cinayet ya da bir suikast girişimine de neden olabilecek bir görünüm. Depremlere, doğal afetlere, deniz kazalarına ve sudan gelecek tehlikelere de neden olabilir.

Bu tutulma aynı zamanda “Büyük ABD Tutulması” olarak adlandırıldığına göre ABD’ye olabilecek etkilerine de değinmek gerekir. Aslan burcundaki Güneş tutulması ABD’nin 9. evini etkilemekte. Genel anlamda, dış ilişkiler, göçmenlik, din, dini liderler, dinsel yapılar, yayıncılık ve medya yöneticileri, mahkemeler, dini ve felsefik inançlar, akademisyenler, hukuksal konular, gemicilik, deniz trafiği, havacılık sanayi gibi temaları vurgulayabilir. Bu tutulma Mars ve Uranüs ile etkileşim içinde olduğundan dolayı yukarıdaki konularda hızlı, ani ve beklenmedik gelişmeler ve değişimler beklenebilir. ABD Başkanı Trump’ın haritasına baktığımızda tutulma natal Mars’ı ile kavuşuyor, ayrıca transit Mars ise, natal Pluto’su ile birleşmekte. Geçtiğimiz hafta Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un  ABD yönetiminde olan Guam adasına füze fırlatmakla tehdit etmesi ortalığı epey germişti ve Trump da epey sinirlenip eğer Kuzey Kore böyle bir hamle yaparsa, karşılarında “öfke ve ateş” bulacağını söylemişti. Bunun üzerine, Kim Jong-Un füze fırlatmaktan vazgeçmişti. Trump’ın kullandığı bu iki kelime tam da bir Mars semboliği. Kuzey Kore’nin astrolojik haritasına baktığımızda Güneş tutulması bu ülkenin de 9. evinde gerçekleşecek ve ülkenin Satürn derecesiyle partil kavuşumda ve transit Mars da natal Pluto ile kavuşumda. Bu iki ülke arasında savaş çanları çalmaya devam edecek gibi duruyor ve Dünya için bu büyük tehdit ve tehlike oluşturmakta. Bunlara ek olarak, ABD göçmenleri ilgilendiren yeni bir yasa tasarısına imza atabilir. Trump, Green Card ile ilgili değişiklikler yapılacağını ve çekilişin olmayacağını, belli kriterlerin getirileceğini belirtmişti. Bunu gerçekleştirmesi olasılık dahilinde gözüküyor. Ayrıca, transit Uranüs ABD haritasının 5. evinden tutulmaya eşlik etmekte. Ülkenin gençleri ve aydın kesimi Trump’a karşı başkaldırılarda ve gösterilerde bulunabilir. Trump 4. yılın sonunda 2. kez seçilemeyebilir. Tutulmanın geçtiği eyaletlerde ve bölgelerde doğal afetler de görülebilir.

Sağlık bakımından ise, Sağlık bakımından ise; kalp hastalıklarına, tansiyon, çarpıntı, sırt ağrıları, kaburga ile ilgili rahatsızlıklara, gözlerde ağrı ve salgın hastalıklardan doğan yüksek ateşlere sebebiyet verebilir. Tutulmanın Uranüs ile olan kontağı kalp krizlerinde de artışlara yol açabilir.

Bireysel anlamda bu tutulma özellikle yükselen Aslan ve Kova burçlarının hayatlarında köklü değişiklikleri beraberinde getirmekte. Ayrıca, Aslan burcunun 20-29 derecelerinde kişisel gezegeni bulunanları da gezegenin doğasına göre etkiliyor olacak.

Tutulma’nın burçlara göre etkisine gelelim. Astrologlar doğum haritasını çıkarırken yükselen burcu (ascendant) referans noktası olarak alırlar ve günlük, aylık, yıllık yorumlarını bu yükselen burç üzerinden yaparlar. Bu nedenle, yapılan yorumları bu burç üzerinden takip ederseniz daha doğru sonuçlara ulaşırsınız. Öte yandan, bildiğiniz gibi en önemlisi ise sadece size ait olan biricik doğum haritanızdır. Burada yaptığım yorumların çok genel yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. Sadece genel bir fikir edinmenize yardımcı olur.

Koç ve Yükselen Koç: Bu tutulmayla beraber kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz ve yaratıcılığınızı daha verimli kullanabileceğiniz fırsatların ortaya çıkabileceğini ve değişimlere yol açabileceğini gösteriyor. Bilinç ve farkındalığınız ile ilgili değişimler de yaşayabilirsiniz. Sanatsal çalışmalarda bulunmak ve hobilerinize zaman ayırmak için aksiyon alabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili de sevindirici gelişmeler oluşabilir.

Boğa ve Yükselen Boğa: Aile, yuva ve eve ait konuların altını çizmekte bu tutulma hayatınızda. Yer değişiklikleri yaşayabilirsiniz, ev satın alabilir ya da satabilirsiniz. Miras durumu varsa onunla ilgili konular ortaya çıkabilir ya da nihayetlenebilir. Geçmiş ile ilgili konular da gündem oluşturabilir.

İkizler ve Yükselen İkizler: Kardeşleriniz, genç akrabalarınız, komşularınız ile olan ilişkileriniz gündeme taşınıyor bu tutulmayla birlikte. Bunun yanı sıra, çokça kısa seyahatler yapabilirsiniz, bir konuda eğitim almaya karar verebilirsiniz ve bu bir takım değişimlere yol açabilir, dedikodulara dikkat etmeli ama ehemmiyet vermemelisiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Maddi imkanlarınızla alakalı bir takım değişimler yaşamanız söz konusu. Yeni gelir kaynakları yaratabilir veya gelirinizde artışlar yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan da parasal konularda yardım görebilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan: Bu tutulma burcunuzda gerçekleştiğinden dolayı pek tabii ki en çok etki alacak olansınız. Büyük değişim rüzgarları kapınızı tıklatacak. Arzuladığınız ve yapmak istediğiniz konularda eyleme geçmek için bu tutulma sizi zorlayacak, ya da hayat sizi çok farklı bir yere doğru sürükleyecek. Kiminiz taşınmak zorunda kalacak, kiminiz ev değişikliği yapacak, kiminiz de evlenecek, kiminiz iş değiştirecek vs. Özetle, yeni başlangıçlar tam önünüzde durmakta.

Başak ve Yükselen Başak: Bu tutulma size bir takım sıkıntı ve zorluklar getirebilir ama bunların üstesinden gelmek için bir takım şifa ve ruhsal çalışmalar yapmak bu problemleri aşmanıza yardımcı olabilir. Gizli düşmanlar arkanızdan iş çevirebilir, iftiralara, dedikodulara maruz kalabilirsiniz.

Terazi ve Yükselen Terazi: Sosyal çevre ve arkadaşlarınız ile alakalı değişimler ve gelişmeler yaşayabilirsiniz. Umulmadık şanslar ve fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Bazı durumlarla ilgili olarak adalet yerini bulabilir.

Akrep ve Yükselen Akrep: Mesleğiniz ve kariyeriniz ile ilgili yenilikler sizi beklemekte. Kariyerinizde kalıcılık ve sağlamlık oluşabilir. Yeni bir iş kurabilir ya da iş değiştirebilirsiniz, terfi alabilirsiniz. Yepyeni başarılara imza atabilirsiniz.

Yay ve Yükselen Yay: Yurtdışı seyahatler, yüksek eğitim, ruhsal konular, yabancılarla ilgili konularda gelişmeler ve değişimler yaşayabilirsiniz. Eğitim almak için yurtdışına çıkabilir, yurtdışından bir iş teklifi alabilirsiniz. Hayat görüşünüz ve fikirlerinizde bir takım yenilikler yaşayabilirsiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Kendi imkanlarınız dışında gelişen imkanlar karşınıza çıkabilir. Miras, vergi, sigorta ,borç konuları da gündeminizde yer alabilir. Zor ve problemli zamanlar da yaşayabilirsiniz. Ortağınızın veya eşinizin parasal durumları ile ilgili kayıplar da oluşabilir.

Kova ve Yükselen Kova: Ortaklık ve evlilik konuları gündeminizde olabilir. Kimi Kovalar evlenebilir kimileri de boşanabilir, yeni ortaklıklar kurabilir, yeni anlaşmalar ve kontratlar imzalayabilir.

Balık ve Yükselen Balık: Bu tutulma, işinizle alakalı olarak çok yoğun ve detaylı çalışmalara girmenize neden olabilir, başınızı kaşıyacak vakit bulamayabilirsiniz, sorumluluklarınızda artışlar da yaşayabilirsiniz. Bir takım hastalıklar ve zayıflıklar da yaşanabilir. Eğer sağlıksız yiyecekler yiyorsanız, bunu değiştirmeniz gerekebilir. Kiracınız ve evcil hayvanınız varsa bu konularda sıkıntılı durumlar vuku bulabilir. 

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..