Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Aykut Karaalioğlu’nun Başarısı

Aykut Karaalioğlu’nun Başarısı
 

Ebay‘e 5 yıl önce iş görüşmesi için gitmişti ama Ebay’deki yetkiliye işe ihtiyacı olmadığını ve Mobile Actionadında bir şirketi olduğunu söyledi. İşte o günden sonra Aykut Karaalioğlu’nun hayatı değişti. Aykut Karaalioğlu’nun başarı hikayesi size de ilham kaynağı olacak. Sonuna kadar okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Aykut Karaalioğlu ne bir yazılımcı ne de bir mühendisdi. Bilkent Üniversitesinde Uluslar Arası İlişkiler okuyordu. Onun tek bir hayali vardı. O’da Ankara‘dan sonra Silikon Vadisi'nde yaşamaktı. Ankara’daki üniversite eğitimini tamamladıktan sonra vakit kaybetmeden San Francisco‘ya taşındı. Burada bir arkadaşının evinde kalmaya başladı. 1 ay kadar bir süre bölgeyi tanımaya başladı. Burada para sıkıntısı çekmeye başlayan Karaalioğlu, bölgenin en büyük şirketleri olan Google, Yahoo, Twitter ve Facebook gibi şirketlerin pazarlama departmanlarına iş başvurusu yaptı ama bir Amerikan üniversitesinden mezun olmadığı için başvurusu reddedildi.

Uzun süre iş sıkıntısı yaşayan Karaalioğlu, 2 yıllık bir sürenin ardından San Francisco sokaklarında dolanırken insanların elindeki akıllı telefonları fark ediyor. O sırada Mobile Action adından bir uygulama yapma fikri aklından geçiyor ve ardından şöyle diyor; Ben öyle bir uygulama yapmalıyım ki bu insanlar uygulamamı indirip kullanabilmeli. Bir gün Aykut Karaaalioğlu‘nu Ebay’den arayıp ofisine çağırıyorlar. İş görüşmesine giden Karaaalioğlu, benim işe ihtiyacım yok, zaten benim Mobile Action adında bir şirketim var diyerek Ebay yetkilisine söylüyor. Ebay bu proje için büyük bir teklif sundu. İşte o sırada Karaalioğlu’nun hayatı değişti.

Şimdi onu işe almayan şirketler müşterisi oldu. Silikon Vadisinin neredeyse tüm uygulamaları onun data analiz şirketinde test ediliyor. Uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve reklam işleri için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bundan 5 yıl önce kurduğu Mobile Action son bir yılda Facebook, Angry Birds ve Uber‘in yatırımcılarından 4.5 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin büyüme hızı her yıl %25 oranında artıyor. Dünyada 100 bin müşteriye ulaşan Mobile Action, 60 milyarlık bir dataya sahip. Ayrıca Google, Ebay, Yandex, Tinder ve Yahoo gibi dev şirketler müşterileri arasında yer alıyor. Şirketin bir ofisi Silikon Vadisi’nde Twitter binasının karşısında bulunurken, diğer ofisi ise Ankara Bilkent Teknokent‘te bulunuyor.

Evet, Ankara’dan San Francisco’ya hayali için geldi. Burada 2 yıl boyunca iş aradı. Hiç iş bulamasa da umudunu kaybetmedi. Çevresinde gördüğü akıllı telefonlar ile bir fikir ortaya koydu. Bu fikrin ürüne dönüşmesi için çaba sarf etti ve bu çabanın sonunda hayali gerçekleşti. Çoğumuz Aykut Karaalioğlu, Steve Jobs, Bill Gates, Elon Musk ve Eren Bali gibi girişimcilerin aileden kalma servetleriyle bu noktaya geldiklerini düşünürdük. Fakat bu insanların hayatlarını incelediğimizde öyle bir desteğin olmadığını ve sıfırdan başladıklarını görüyoruz. Bu insanlar kurdukları hayalleri gerçekleşsin diye yoğun çaba sarf ettiler.

Sadece bu insanlar mı hayal kuruyor? Tabi ki hayır! Herkesin bir hayali var ama önemli olan o hayali ürüne dönüştürmek. O hayal için yıllarını vermek. İşte o zaman hayaliniz gerçekleşir. Umarım hepinizin hayali gerçekleşir. Yeter ki hayallerimize sonuna kadar inanalım…

 

https://alimutlu.com.tr/

 
Toplam blog
: 2
: 2340
Kayıt tarihi
: 13.02.18
 
 

Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu. Türkiye'nin önde gelen iki teknoloji site..