Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Aylık 5000 TL Maaş(!)

Aylık 5000 TL Maaş(!)
 

Aylık 5000 TL Maaş(!)


Merhaba, sevgili okurum.

Size zam var mı?

Türkiye’de ekonomi bu denli güçlenirken, memur, işçi ve asgari ücret ile çalışanlara yapılan zam adaletsizliği devam ediyor.

TBMM’de önceki gün yürürlüğe giren yeni Teşkilat Kanunu ile Meclis personeline büyük oranda zam geldi. Memurun, işçinin hayatında görmediği büyük oranda bir zam yapıldı… Bir memurun, emeklinin, işçinin toplu olarak hayal bile hayal edemediği oranda büyük bir zam.

Böylece;

Milletvekillerimizin alacağı ücret 11 bin TL oldu.

Milletvekili danışmanının maaşı 2000 TL’den 5400 TL’ye yükseldi.

Sayın Meclis Başkanımız Cemil Çiçek’in danışmanları 6 bin 446 TL oldu.

2. danışman statüsü verilen sekreterlerin maaşı da 4 bin 705 TL olacak.

Meclis’te grubu bulunan partilerin danışman sayısı artırılırken, gruplara danışmanlık yapacak kişilerin maaşı da 5 bin 479 TL olacak.

Adalet dağıttığını söyleyen iktidar nerede?

Ülkemizin bozuk sistemlerinden biride bu olsa gerek.

Ülkemizin yöneticilerini bizim seçmemiz evet doğru ama bu seçtiklerimizin bizim isteklerimizi karşılamaması ne kadar doğru?

Milletvekili kimdir?

Bakan kimdir?

Başbakan kimdir?

Cumhurbaşkanı kimdir?

Bu şahısları sıradan insanlardan ayıran unvanları verenler bizler değimliyiz? Bizlerin kullandığı oylarla bir unvan sahibi olmuş kişilerin bizleri bu denli basite almalarını pek haklı görmüyorum.

Bu şekilde bir hitapta bulunduğum için beklide başbakanımız bazılarına yaptığı gibi bana da dava açar… Açarsa açsın, benim veya sizin oyunuzla oraya çıkmış kişilerin bizim isteklerimizi karşılamayıp bana dava açmaya hakkı var ise bende hakkım olanı yaptığım için haksızlığa uğradım der ve bir kenara geçerim.

Hak bunun neresinde?

Bu ülkede memur ve emeklilerin ücretlerine 2012 yılı için 3 ayrı zam imkanı doğuran iktidarımız. Toplu sözleşme yetişmediği için yeni yılda memura 3 ayrı zam verileceğini açıkladı. 15 Ocak’ta 6 aylık zam ve enflasyon farkı zammı yapılacağını söyledi. Bunlar yetmezmiş gibi Resmi Gazete de “2012 Yılı Programında Asgari ücretin 2012 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında, Devredilen SSK ve Devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarının ise önceki altı aylık enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz aylarında sırasıyla yüzde 4.22 ve yüzde 2.78 oranında artırılması öngörüldü.” şeklinde bir ibare yayınladınız.

Peki şimdi size soruyorum…

Bu ülkenin emeklisine, işçisine, memuruna kalkıp yüzde 3, yüzde 5, yüzde 7  ve en fazla yüzde 10 zam verdiniz. Bunu da enflasyon rakamlarına göre belirlediniz de, bu mecliste çalışan bakan danışmanları, sekreterlere yüzde 170 zammı hangi enflasyona göre belirlediniz sayın başbakan?

Bu çok büyük bir haksızlık!

Bu çok büyük bir ayıp!

Bakan’ın ve milletvekillerinin danışman ve sekreterlerine neden zam veriyorsunuz diye yargılamıyorum. Ama Kalkıp yüzde 170 oranda bir zam verilirse bu durum hem sorgulanır, hem yargılanır hem de eleştirilir.

Bu ülkenin işçisine,

Bu ülkenin memuruna,

Bu ülkenin emeklisine hakaret boyutunda büyük bir adaletsizlik ve büyük bir ayıp yaptığınızın umarım farkındasınızdır.

Sayın başbakanımızı, Hak edene hak ettiğini gibi davranmaya davet ediyorum…

 

 

Saygılarımla
Hasan GÜÇLÜ

Facebook'da Beğen: http://www.facebook.com/hasanguclu89

 

 

 

 
Toplam blog
: 31
: 731
Kayıt tarihi
: 05.12.11
 
 

Hayatın her anından tad almayı bilmelisiniz... ..