Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '19

 
Kategori
Psikoloji
 

Bakış Açını Değiştir

Tam konsantre oluyorum; 2 gün önce buzluktan çıkardığım eti kızartmazsam çöpe gideceği geliyor aklıma. Kalkıyorum yerimden. Kendimle yüzleşmekten kaçma bahaneleri hep bunlar. 
 
İnsanın kendinden daha önemli bir şey var mı bu hayatta? Bırak et bozulsun çöpe gitsin, bırak ütülerin biriksin yaparsın yavaş yavaş... Bırak artık kafanda yapılacak listesini yetiştirmeye çalışırken kendine çektirdiğin zulmü. Tamam, bahsettiğim tembellik değil. Benimki biraz dozunu kaçırdı son günlerde. Gizli depresyon diyorlarmış buna. Etrafa gülücükler saçarken bir an geliyor yerlerde sürünüyorum, biri adeta şırıngayla çekiyor enerjimi.
 
Dün bana uzaktan bakan biri; "Ben o gülüşlerdeki içtenliği bilirim ve bedelinin ağır ödendiğini de..." yazdı. Buğulandı gözlerim 3 noktadan sonra. 
 
Kendime acımayı bıraktığımda gerçek mutluluğa ulaştım. Geçmişte kalan çözemediğim düğümleri çözmek için bugünümü kaçırmak, bugünüme yaptığım haksızlıktı. Ne günahı vardı bugünümün? 
 
İnsanları suçlamayı, mutsuzluğumun faturasını başkalarına kesmeyi bıraktığımdan beri doldu içim huzurla. BEN YAPTIM! İyi ki de yaptım. Hatalarımı da, günahlarımı da, bugün beni ben yapan her şeyi çok seviyorum.  
 
İnsanın ruhu bebeğiymiş. İster misin bebeğine biri zarar versin, göz göre canını acıtsın? Şeytan kesilirsin, oymak istersin yapanın gözünü. O zaman koru bebeğini. Değiştir bakış açını, çıkart hayatından sana fazla gelenleri.
 
Zormuş büyümek, zormuş uçtuğun kanatlarının kırılıp kırılıp tekrar kaynaması ve kaynayan kanatlarla tekrar göklere çıkabilmek. Ya bir daha kırılırsa? 
 
Kırıldıkça daha fazla güçleniyormuşsun aslında. Her şeyin bir sebebi varmış. Bugününe hizmet etmek için çıkarmış karşına o canavarlar.
 
Bu yazma meselesi değişik mesele. İnişsiz-çıkışsız olunca oynamıyor insanın kalemi. 
 
"Allah'ım Allah'ım ateşlere yürüyorum. Allah'ım acı ile aşk ile büyüyorum." Sezen Aksu, bu sözleri yazabilecek ve bu kadar içten söyleyebilecek kadar dibe vurmasaydı; Sezen Abla, Sezen Teyze kalırdı, hiçbirimiz onu tanımazdık.
 
Hayatını değiştirmek için önce bakış açını değiştir.
 
Bebeğinize iyi bakın dostlar.
 
Kalbine ulaşabildiğim herkese selamlar, saygılar. Gününüz de ömrünüz de hep güzel geçsin.
 
 
Toplam blog
: 15
: 340
Kayıt tarihi
: 10.09.18
 
 

Gizem's Diary ..