Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '12

 
Kategori
Beslenme
 

Bal çocuklar için zararlı mıdır?

İki yaşından küçüklere bebek, büyüklere ise çocuk denmektedir. İşin uzmanları bir yaşına kadar olan bebeklerin bal tüketmemesini tavsiye etmektedirler. Gerekçeleri ise bebeklerin karaciğerlerine olumsuz etkide bulunacağı şeklindeki tıpbi hükümdür.
Çocuklar için her hangi bir kısıtlama yoktur. Aksine onlar için çok önemli bir gıda maddesidir. İçeriğindeki vitamin ve mineral, enzim ve aminoasitler çocukların bedensel gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. Bununla kalmayıp, enerji ihtiyaçlarının karşılanması ve vücut dirençlerinin artmasında da çok önemli rol oynayan bal, çocuklarla birkilte yetişkinlerinde vazgeçilmez gıdaları arasında olmalıdır. Bu arada şeker hastalarının bal tüketimi konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir. Hiç şeker verilmeden üretim yapılan arıların ballarında bile %5 şeker bulunacağından şeker hastaları ancak tadımlık bal tüketebilirler. Bunun dışında bal insanlar için önemli bir gıda maddesi olup alternatifsiz bir tatlı türümüzdür. Her fırsatta ve her bahane ile bol bol tüketilmelidir.

Balı sevmeyen çocukların sütlerine, yoğurtlarına, çaylarına ve uygun olan diğer gıdalara katılarak tüketilmesi denenmelidir. Üzerine yoğurt dökülmüş balı bir çok çocuğun severek tükettiğini yakinen biliyoruz.

Anneler çocuklarının bal tüketmesi için daha bir çok alternatif geliştirebileceklerdir. Buna kendilerini zorlamalıdırlar da.

 

 
Toplam blog
: 2
: 1267
Kayıt tarihi
: 18.12.11
 
 

03.10.1968 Çorum/ Alaca  doğumluyum. Öğretmenim. Yirmi bir yıldır güzel yurdumuzun çeşitl..