Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Juan Carlos Fresnadillo

http://blog.milliyet.com.tr/bilim

23 Haziran '06

 
Kategori
Bilim
 

Başarının matematiksel formülü

Başarının matematiksel formülü
 

Başarının koşulları nedir? İki koşul var birbirinin zıttı ama ikisini de yapmak gerekiyor. (1) Çabuk hareket etmek (2) Sabretmeyi bilmek. İşte bunlar sonuca götürür. Yapılması gereken aslında basit, "Çabuk hareket edeceğiz, ama acele etmeyeceğiz." Bir de sıfırıncı koşul var bu iki koşulun dışında hareket eden. (0) Rastlantıları üzerine alınmamak. Rastlantıya inanmak ama şanssızlığa kesinlikle inanmamak.

Zaman herşeyin çözümü mü?
Zaman tersine döndürülmedikçe çözüm olamaz... Zaman tek yönlü hareket ediyor, sonsuz zamanda sona gidiyor. Geçmişe dönmek teorikte mümkün, ama zamanı durdurabilmek bile pratikte mümkün olmadıkça ona yetişmemiz gerek. Eğer ki acele etmek başarının koşulu ise zamanı yakalamak için çaba göstermeden başarının birinci koşulunu yerine getiremeyiz.

Zaman bazı şeylerin çözümü mü?
Burada ikinci koşul devreye giriyor, "sabretmek..". Eğer ki elinden gelen birşeyin olmadığını düşünüyorsan, yanılıyorsundur. Her zaman daha iyisi vardır, belki o an düşünemediğin. Düşünmeye devam...

Peki nerde kaldı sabretmek? Sabrın sonu selamet değil miydi? Evet öyle ama diğerini yaparken, yani olabildiğince çabuk hareket etmek, hareket ederken de düşünerek sabretmenin sonu selamet.

BAŞARININ SIFIRINCI KOŞULU

Şanslıyım, hayatım boyunca da şanslı kalacağım. Eh işte burada da yanılmayalım. Kimse şanslı değildir. Şans nedir ki sadece basit bir matematik denklemi. Eşitliğin diğer tarafında rastlantı var. (Şans=Rastlantı2) ya da (Şans=Rastlantı/2). Yani şanslıyım dediğinde RASTLANTILIYIM demiş mi oluyoruz? Ya da "RASTLANTILAR benim başarım yönünde hareket ediyor" mu diyoruz?

İşte başarının 0. koşulu "Rastlantıları üzerine alınmamak"tan geçiyor. Açıkçası başarının arkasında şans, başarısızlıkların arkasında da şanssızlık kelimesini hiç kullanmamalıyız. Yani başarının sıfırıncı koşulu, toplamanın etkisiz elamanı olmalı. Şansla başarı olamayacağı gibi şanssızlıkla da başarı engellenmemeli. Rastlantılar hayatımızı etkilememeli. Eğer hatayımızın her anının rastantılar sonucu oluştuğunu düşünüyorsak, kesinlikle ilk iki koşulu yerine getirememişizdir.

İşte başarının matematiksel formülü....
başarı = random(0) + (v x t)
başarı = rastlantılar + (hız x sabır)
başarı = 0 + (hız x sabır)
başarı = hız x sabır

- Son -

Blog'un özlü sözleri:
"Nerede olursanız olun, elinizdekilerle yapabileceğinizi yapın." Theodore Roosevelt
"Başarılarını gizlemek en büyük başarıdır." La Rochefoucauld
"Başarının sırlarından biri, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine izin vermemektir." Mark Kay

 
Toplam blog
: 4
: 4681
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Uzun yıllar rastlantısal fizik üzerine çalışmalar yaptım ama sonuçta büyük bir ihtimalle rastlantısa..