Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '06

     
    Kategori
    Gezi - Tatil
     

    Başka Bir Dünya

    Geçtiğimiz hafta sonu 3 günlük bir tatil için Italya'ya gittim. Livorno yakınlarında Castiglioncello denilen küçük bir sahil kasabası. Belki bir gün yolunuz düşerse, görülesi yerlerden birisi.

    Nefis bahçe içinde evler var, bazi evleri, hatta bir çoğunu butik oteller yapmışlar, hepsinin bahçesi zakkum, yasemin, begonvil çiçekleri ile dolu, manolya ağaçları, güller, rengarenk çiçekler ve ağaçlardan geçilmiyor adeta.

    Ben "Hotel Parisi" de kaldim, nefis manzarası, yüzme havuzu var, sonra ufak bir korunun içinden geçip merdivenlerle deniz kenarına iniyorsun. Otel çalışanları kendini çok iyi hissettiriyorlar, servis mükemmel. Deniz sanki volkanik kayalarin üzerinde, pırıl pırıl su, sahil hep kayalık ama çok temiz.

    Sonra çok güzel bir meydanı var, akşamüstü herkes kendini oraya atıyor, gençler, yaşlılar, cafelerde oturanlar, dondurma yiyenler, yürüyenler, cadde üzerinde küçük butikler, dükkanlar, restoranlar var.

    Castello Paguinini diye kocaman bahçesi olan bir eskilerden kalma bir şato benzeri yer şimdi nikah ve gösteri salonu olarak kullanılıyormuş, bahçesinde aklınıza gelen her türlü çiçekler, bitkiler, ağaçlar şekillendirilmiş, süslenmiş, sıcak havada oradaki banklara oturup soluklanmak, çiçekleri koklamak, bilumum kuş seslerini dinlemek cennetten bir köşe gibiydi.

    Yemekleri deniz mahsülleri ağırlıklı, toscana bölgesi olduğu için de yöresel tatları çok güzel. Ayrıca gayet geniş bir marinası var, oradaki tekneleri görmeniz lazimdi, bu da ayrı bir hikaye konusu. Ama bu kadar çok ağaç, çiçek, kuş olan bir yer daha görmedim, arada bir kaçamak yapmakve kendini iyi hissetmek için tam cennetten bir köşeydi, rüya gibi geçti.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 604
    Kayıt tarihi
    : 28.06.06
     
     

    Özel bir şirkette çalışıyorum, ama aklım fikrim yazmakta. İlgi alanlarım seyahat, sinema, klasik müz..