Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Başkalarına Hediye Ettiğimiz Zamanımız ya Bize Yetmezse?

Başkalarına Hediye Ettiğimiz Zamanımız ya Bize Yetmezse?
 

Bir çok yazımda yalnızlık konusunu işliyorum. Hepimizde bir nebze de olsa bu gerçeklik var çünkü. Es geçemiyorum. Bu gece sahildeki bankta oturup, denize bakarken kaybettim kendimi. Ruhuma işlemiş o huzur,farkında değilim. O kadar kalabalığın için yapayalnız olduğumu hissettim. Herkese elim yetişiyordu ama ruhum yetişemiyordu.T anımadığım biriyle oturup saatlerce dertleşmek istedim. Beni tanımadığı için anlardı en azından. Yalandan anlıyormuş gibi yapanlara benzemezdi belki de.

Sevdiğim herkes benden kilometrelerce uzakta şu an. Bu gerçek, bir bıçak gibi saplanıyor kalbe. Ne bileyim kimse onlar gibi olamıyor. Canın sıkkınken bazen sarılacağın gerçek bir omuz bulamıyorsun. İşte bunun farkına geldiğinde o yokluğundan rahatsız olmadıklarını tek tek siliyorsun. Kimsenin sevgisi gerçek gelmiyor onlardan sonra. Hiç kimse sizi sizden daha fazla bilemez,tanıyamaz.

Peki biz ne yapıyoruz? Daha kendimizi tanıyamamışken etrafı tanımak için çabalıyoruz. Onu da yüzümüze gözümüze bulaştırıyoruz. "Ya keşke ilk tanıdığımız gibi kalsaydı" diyoruz. Suç bizde, o hep aynıydı, biz tanıyamamıştık. Sonra başlıyoruz "benim güven sorunum var kimseye güvenmiyorum" demeye. Sen önce bir adam gibi tanı sonra güvenini yok etsin. Tanıyamadım diyemiyoruz ama o değişti diyebiliyoruz.

Ya biz anca kendimizi kandırıyoruz.
Aynaya bakınca ne görüyorsunuz? Ben her aynaya bakışımda, hissettiğim Elif ile gördüğüm Elif aynı mı diye düşünüyorum. Eğer aynıysa, o ince çizgiyi geçmediysem bi alkışı hak edip, güçlü olduğumun farkına varıyorum. Ha bu arada güçlü olmak için kaslara, paraya, popülerliğe gerek yok. Kendini tanıyorsan olay bitmiştir. Çünkü bir insanın aşamadığı tek engel, kendi kurallarıdır. Kendini tanıdıkça anlayacaktır aslında ortada gerçek bir engel olmadığını.

Zamanımız değerlidir, kimi tanıyarak geçireceğinize ve kime hediye edeceğinize doğru karar verin. Siz yanlış insanlara hediye ettikçe elde kalan zaman size yetmeyebilir..

 
Toplam blog
: 2
: 136
Kayıt tarihi
: 01.10.17
 
 

İzmirli, Ekonomist, Savaş oyunları tutkunu, Hız sever, Genelde mantığını kullanan, Adrenilini dor..