Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '10

 
Kategori
Kitap
 

Bayan yazarlarımızdan inciler

Hayatımızın her döneminde ebeveynlerimizden olsun, arkadaşlarımızdan, eşimizden, dostumuzdan olsun birçok hayat hikayeleri dinlemişizdir. İşte o güzel demeyi isterdim ancak, bence çokta güzel olmayan dram tadında birkaç insanı ve onların hayatlarını bize sunan yazarlarımızın anlattıklarını hayatınıza katmanızı isteyeceğim.

Lütfiye, Nurcan, Kevser, ... ve adı olmayan birçok kadını temsil niteliğinde on dört kadın; anne - kız ilişkisi inceleyen; kendi hayatının kendi elinde olmadığı babası, eşi ve diğer yakın çevresi tarafından hayat çizgisi çizilen ; uyuşturucu kapanında kıvranan; kurtuluş yolları sonunu getirecek olan; hüzünlerini, acılarını çikolatayla tatlandırmaya çalışan ve bunun gibi daha birçok kadın hayatları. Çikolata Kaplı Hüzünler.

''Tık kalem kırıldı.'' Bu cümleyi her okuduğumda içim irkildi. Evet evet, kesin sapkın güdülerle hareket eden bir adam diyeceğiniz gerçek hayattan alınmış, gerçeklerin görünen yüzü dışındaki yüzünü bize gösteren, ön yargılarla, kemikleşmiş katı fikirlerle hayatı cehenneme çevrilmiş bir kadının hikayesi; Mele . Asılacak Kadın.

''Yazı anlatmakta elçidir. Anlatılan ahlaksızsa, elçiye zeval olmaz'' diyen bir yazardan, varlıklı bir ailenin birlik ve beraberliğinin bir insanın karakterindeki zafiyetle yok olmaya yüz tutuşu, tek perdelik gibi de durmuyor zaten. Şeytan, evet evet bu adam tam bir şeytan diyeceğiz. Sırça Tuzak.

Bir söz arıyordu: yitik, kaynağı olmayan bir söz. Bir çığlık duydu:.... Acaba bu ses ne diye merak ediyorsanız okumalısınız:) Söz acı bir çığlık mı yoksa sevinç naraları mı? Tarkan 'ın Kayıp Sözü değil:)) Hadi bu Kayıp Sözün sahibini bulalım. Kayıp Söz.

Farklı yetişme koşullarında yaşamış bayan yazarlarımızdan bir kaç seçme roman hakkında ipuçları vermeye çalıştım. Ben her birini keyifle yanii, gerçeği söylemek gerekirse ağırlık duygum, biraz iç sızısıydı.:(Hadi biraz içimizi acıtalım.

 
Toplam blog
: 4
: 816
Kayıt tarihi
: 21.11.09
 
 

A.Ü.Z.F. mezunuyum. Memurum.:) Amatör olarak kitap yorumu yazmakla ilgileniyorum. Kitap okumayı ve o..