Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '09

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Baz istanyonların yaptığı yıkımlar.

Başlığa bakıpta yanılmayalım sahibi değiliz baz istasyonlarının ama bize hizmet verdiği için sahipleneyim dedim. Yakınımda olmasını istemiyorum ama bana hizmet sunduğu için olmamasını da istemiyorum. Çocukken bilim kurgu filimlerini izlerdim cep telefonlarını gösterirlerdi hayranlıkla izlerdim birgün benimde cep telefonum olacakmış gibi hiç düşünmedim belki düşünenler olmuştur. Şimdi ise bizlerin cep telefonları var çokta güzel hizmetler sunuluyor istediğin kişiyi kapatmadığı sürece anında görüşübiliyorsun iletişim kurabiliyorsun, aşıksan aşkını anlatıyorsun, iş sahibisen hızlıca iş bağlayabiliyorsun, öğrencisen rahatlıkla ders notları için arkadaşlarına ulaşıyorsun, hasta birisi varsa rahatsız etmeden rahatsız olmadan sağlık şifa temennisinde bulunuyorsun hastalık bulaşıcıysa sanda bulaşıyor. Sıladaysan gurbeti arayarak hasret giderebiliyorsun tabiki yanya gibi olmuyor ama mektuptan bir adım önde seslerini duyabiliyorsun. Patronsan işcilerini arıyorsun ne oldu işler diye, işciysen patronu arıyabiliyorsun o kadar çalıştım ne oldu param diye. Şimdi kendi gözümle bakayım azıcıkta hastalandığımda müdürümü arayıp gelemiyecem deyip onunda nerede kaldı diye endişesini azaltabiliyorum. Malatyadaki annemi arayıp haberler alabiliyorum ve özlem giderebiliyorum. Ha annem komşuda iyiki cep teleonu açık. Cep telefonu üreten şahıs bizlere ne kadar güzellikle bırakmış edison hocam gibi. Patronlar arasındaki bağlantıyı kurdu ve iletişimi hızlandırdı ekonomiye katkısı, annemi aradım, babamı aradım, kardeşimi aradım, abimi aradım, aşkımı aradım ve arkadaşlarımı aradım sosyal hayata katkısı, ve ve ve.... hep artılarımı var, yok eksileride var.

şşşş şşşşş şşşşşş! çevreden sorumlu insanları uyandırmalıyım. Soracağım bir kaç soru var da. Biz telefonla konuşuyoruz ya işte bunların bir ışınları varmış zararlı. Bana zarar veriyor mu? Ömrümü ne kadar kısaltıyor? Nasıl önlem alırsam zararlı ışınların etkisini azaltacam önlem almak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Bu konuyu seçmemin nedeni bugünlerde mahallemize baz istasyonu kurulmak isteniyor. Baz istasyonları kurulacak bina hariç diğer binalardaki insanlar karşı baz istasyonuna. yani kimin binasına istasyon kurulacaksa o karşı çıkmıyacak diğerleri karşı çıkacak. Daha önce oturduğumuz mahallde baz istasyonu kurulacaktı bütün mahalleli yine ayakta böyle olmaz zararlı karşı çıkıldı kurulmadı. Ardan bir yıl geçti bir sabah uyandık karşı çıkanlardan birinin binasında bir baz istasyonu gülermisin ağlarmısın bilemedim. Yeni mahallemde de baz istasyonu kurulacak güleyim mi ağlayayım mı diye bilemiyorum.

Mademki bu istasyonlar kuruluyor kurulan binaya belli bir ücret ödeniyo bence bu binaların ihtiyacı olan okulların veya kamunun ortak kullandığı binalara konmalı. Bizim mahallede 200 metre ilerde çocuk esirgeme kurumu oraya monte edilmesini isterdim eğer konulacaksa. Faydalı bir iş yapılmış olur ve kavgalarıda engellemiş olunur. Okul ekonomisinede katkısı olur. Saygılar okuyan herkese.

 
Toplam blog
: 5
: 1702
Kayıt tarihi
: 10.05.09
 
 

Ben 1979 Malatya merkez doğumluyum. ilkokul(1985_1990)Ortaokul(1990_1993) ve liseyi(1993_1996) Malat..