Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Beğenileceğinden Emin Olmak Yanılgıdır; Çünkü Başkaları Size Sizin Gözünüzle Bakmaz

Beğenileceğinden Emin Olmak Yanılgıdır; Çünkü Başkaları Size Sizin Gözünüzle Bakmaz
 

Kimsenin sizi beğenmeyeceğini düşünmek de aynı…

Aynanın karşısında kendinize kendi beğeni kriterlerinize göre bakıyorsunuz. Hatta keşke böyle baksanız, kendinizi klişe güzellik standartlarına göre tartıyorsunuz.

Hoşlantılar farklı herkes bir şeyden hoşlanıyor, bu hoşlanılan şeylerden sizde var mı yok mu bilmiyorsunuz ki…

Bir de beğenileceğinden emin olanlar var, kimsenin sizi beğenmeyeceğinin tam zıddı; herkesin sizi beğeneceğini sanmak.

Her ikisi de yanlış, beğenen de olur beğenmeyen de; yüzüne bakılamayacak biri de olsanız, allameyi cihan da olsanız bu böyle…

Erkeklerin (kadınların) etrafınızda dönmesi beğenme değildir. Sizi yanıltan bu. Amacı başka onların. İş ciddiye bindi mi hiçbirini bulamazsınız. Varsanız sizi alacak ya da alsanız size varacak beğenmeden bahsediyoruz.

Beğenilme önemli, ben aklı başında biri olarak (neyin ne olduğunu bilme anlamında) beğenilme triplerine giriyorsam gerisini düşünün. Bu anlamda kişilerin kendilerini beğendirmeye çalışmaları bence kutsal bir çaba, ayıplamak bir yana alkışlıyorum!

Yani halinize bakıp beğenileceğinizden emin olmayın ve sizi beğenmeleri için ısrarcı olmayın; çünkü beğenseler de yalan olur, ya kendileri yalandır ya da beğenmeleri.

Sizi beğenenlerin beğendiğiniz olması önemli. Hem zaten herkesin beğeneni vardır, benim bile varmış inanamadım! Hem yani güzelsiniz diye bütün dünya beğenecek değil herhalde. Siz kendinizi biliyorsunuz, analar ne güzeller doğuruyor!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..