Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '14

 
Kategori
Deneme
 

Bi'deli

Bi'deli
 

 Çok yorgunum. Kafam kazan gibi. Bugün kaç kahve içtiğimi bilmiyorum. Bu gidişle burayı bir günce haline getirebilirim. Yayınlanacak kadar değerli şeyler sayılmazlar. Ama idare edin. Biz bizeyiz nasıl olsa.

Yalnızlıktan bahsedeceğim biraz. Tadını alabilenler için bulunmaz bir şey. Benim içinde öyle. Ama alışana kadar çok zor bir süreçten de geçiyorsunuz açıkçası. Bu durumlar da hep yakın diyebileceğiniz arkadaştan öte dostlarınız olması gerekiyor. Tabi en iyilerinden seçilmiş bir çok şarkıdan oluşan güzel bir şarkı listesi. Kimse olmadığı zamanlar da size eşlik edebilecek en iyi şeyler şarkılardır. Konuşma sorununuz varsa eğer benim gibi sizi en iyi tarafından anlatacak şeyler şarkılardır. Şarkıların içinde kaybolup gitmek, gözlerinizi kapatıp o an istediğiniz yerde istediğiniz kişi olabilmek. Hiç bir zaman sonu gelmeyecek bir şey. Sadece sizin istediğiniz zaman bitecek, istediğiniz zaman durdurabileceğiniz istediğiniz zaman başa sarıp bir daha yaşayabileceğiniz. Müziğin bu kadar etkili bir şey olması korkutucu. Daha şarkının  ilk dakikası bitmeden dördüncü defa başa aldım şarkıyı.


Hayallerimiz için en ideal şarkıyı bulup onu başucumuzdan hiç ayırmayan insanlar olarak bir ayrıcalığımız var bence. Hiç hayali olmayanlar ya da hiç bir zaman peşinden gitmeye cesareti olmamış insanlardan farklıyız. Belki o kadar da abartılacak bir b.k yoktur ama her şeyden bir mutluluk payı çıkartabiliyoruz. Kendimizce kendi içimizde yalnız ve mutlu. Deliyiz açıkçası. Hiç yoktan ben. İnsanlara deliyim deyince dalga geçtiğimi sanıp gülüyorlar. Pek inandırıcı biri değilim sanırım. Bu yazıyı burada okuyorsunuz ama aslında blogger da yazdıktan sonra buraya koyuyorum. Burası boğucu geliyor bana daracık bir yer vermişler yazmam için. Bir sürü şey seçip işaretleme mi istiyorlar. Bunaltıcı biraz. Fazlasıyla özgürlüğümüze düşkünüz. Kısıtlamaya veya engellenmeye gelemiyoruz. Bırakın yapalım istediklerimizi. Hayallerimizin peşinden gidelim. Yanlış olsa bile kendi verdiğim kararlarla yaptığım yanlışlar olacak ve bundan zerre pişman olmayacağım. Bir başkasının verdiği kararlarla yanlış yapmaktansa. Ben yaptım ben başardım demek gibi ben yanlış yaptım ama öğrendim diyebilmek mükemmel bir şey. Zarar görmeden pek olabilecek şeyler değil ama bence güzel.

Yaşadığım şeyler hiç pişman olmadığım şeyler. Tüm hayalleri başımı yastığa koyduğum zaman güzel bir şarkının eşliğinde düşünüp sonra da hayata geçirmeyi planlıyorum. Hepsini yapamam tabi hayal sonuçta çok uçtuğum konular da var içlerinde. Ama gerçekleştirdiğim bütün hayallerimi kayıt altına alıp biraz da montajlayıp bir kaç şarkı da ekleyip yayınlayacağım bir gün. Umarım siz de bunları yapabilirsiniz. Hepsi için ilk önce biraz cesaret biraz da deli olmak gerekiyor. Hepimiz deliyiz de cesaret konusunda biraz yardıma ihtiyacımız var sanki. Başka bir hayalim de hayallerini gerçekleştirmiş olan insanların hikayelerini toplayıp kitap haline getirmek. Bunu tek başıma yapamam tabi. Birlikte yapabileceğimiz bir şey bu. Hiç tanımadığım bir adama neden hayallerimi yazıp göndereyim ki diye düşünebilirsiniz. Deli olmak biraz da bunu gerektiriyor sanırım. Yeterince deli bulabileceğime eminim. Anonim olabilirsiniz. Bakarsınız sizin gerçekleştirdiğiniz hayalleriniz başka insanlara da hayallerini gerçekleştirmek için cesaret verir. Bunu başarabilmek güzel bir şey bence. Hayallerle dalga geçip o insanı yıldırmak kolay bir şey. Ama elinden tutup hayallerini gerçekleştirmesine yardım etmek bence bu paha biçilemez. Size hayatın kötü,sıkıcı hatta nefret edebileceğiniz şeylerinden de bahsedebilirim. Bunun ne bana ne de size bir faydası olacağını sanmıyorum. Bence hep iyi tarafından bakmak en iyi yapabileceğimiz şey.

Yazıyı daha fazla uzatmak istemiyorum. Görür görmez okumaktan vazgeçip sayfadan çıkmanıza sebep olabilecek bir uzunlukta oldu zaten. Okumayı sevmiyoruz ne yazık ki. Ama bana hayallerinizi yazın. Bakarsınız bir gün kitap haline gelmiş insanlar sizin hayallerinizi okuyup kendi hayallerini gerçekleştirmek için cesaret topluyor. Ne kadar çok çaba gösterdiğinizi ne engellerin üstesinden geldiğinizi anlatın tembellik edip de kısa yazmayın...

 

islam_gunduz@windowslive.com     

05:51     3.3.14

 
Toplam blog
: 6
: 233
Kayıt tarihi
: 11.11.13
 
 

Bir çok üniversite görüp birinde bile durmayan, 12 notayla hayatını yaşayan, biraz eksik kafalı, ..