Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bilince Uzanmak

Bilince Uzanmak
 

Hep meraklı biriydim. Yaratılmış olan her zerreden, evrene ve ötesine dair olanı  anlayabilme arzu ve çocukça telaşıyla, bilgiye açlığımı doyuramadım yıllarca. Sorgulamalarım bu yolculukta hepsi birbirinden değerli farklı ekollerle tanışmama vesile oldu. Halen içimde yemyeşil bir filiz olan öğrenme aşkı benim “kendimi” bulma ve geliştirme yolculuğumda en büyük motivasyon kaynağımdı elbet. Ancak birşeyler eksikti ya da içimdeki boşluğu dolduramıyordu.

Zaman geçtikçe, edindiğim naçizane bilgilerin ilim denizinde hep bir damla olarak kalacağını anladım. Ayrıca sindiremediğin bilginin insana yük olmaktan öteye gidemediğini, bilip de uygulayamamanın ise nefsine zulüm olduğunu fark ettim.

Günlerden bir gün, içinde kaç kitap olduğunu bile sayamadığım  evdeki kütüphanenin karşısında otururken şu soruyu sordum kendime. Bunca bilgi insanı mutlu etmeye yeter mi? Cevap o kadar net gelmişti ki. İçimde inanılmaz bir sızı hissettim. Biraz ara vermem gerekiyordu kitaplara, eğitimlere, aslında açlığıma. Okumam gereken çok önemli bir şaheser vardı çünkü. “Kendim”. Yıllardır hiç fark etmediğim gizli hazine o kadar da uzakta değildi belki. Ama kolay da değildi insanın kendi derisini deşip içindeki kurşunu çıkarması. Cesaret isterdi güvenli limanlardan fırtınalı okyanuslara açılmak. Emek isterdi. Sabretmek lazımdı karanlık gecelere. Amaç bilince dokunabilmekse, aklın yolundan ayrılmamak lazımdı elbet ama; gönülden de bağlanmak lazımdı yola. Gönül vermek lazımdı. Karanlığın içinde fırtınalar dengeni alt üst ederken, ibrelerin saparken, gönlün dümeni tutacak tek güçtü çünkü.

Tüm kitapları bırakıp “kendim”i okudum bir süre. Matruşka misali her sayfadan başka sayfalar açıldı karşıma. Ben de küçük bir çocuk gibi hayretler içinde kaldım her sayfada. Anda olabilmek işte tam da buymuş aslında.

İnsanın kendine vereceği en güzel armağan, kabuklarından sıyrılıp cevherini ortaya çıkarmaktır. Bu yolculuğun amacı da budur zannımca. Ben kendi özüme ulaşmaya çalışırken, yüreğimden dökülenleri dilim döndüğünce kelimelere yansıtacağım bundan böyle.

Kusurum olursa affola.

Sevgiyle..

 
Toplam blog
: 3
: 248
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

Profesyonel koç olarak Zihin Haritaları, Hızlı Okuma ve Hafıza Teknikleri eğitmenliği yanı sıra m..