Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '16

     
    Kategori
    Anılar
     

    Bir deneyelim dedik başladık

    Bir girişim için için temel yapılardan biri; fikrinizin güçlülüğünün yanında fikrinizin ne kadar inanadığınızla da arasında sıkı bir bağ içerisindedir. Sahip olduğunuz düşüncenin ticarileştirilmesi için firinizin ne kadar farklı olmasından öte fikrinizi ne kadar farklı öne sunabilmenizden de geçmektedir. Fikrinizin gerçekleştirilmiş bir fikir olması sizinde bu pastadan pay alamaıcağınız analmaına gelmiyor. Düşüncelerinizi ve çalışma planlarınızda anlık haftalık veya aylık hedeflerden daha büyük hedefler yönelmeniz ve bu hedefleri düzeni çalışmalarla desteklemeniz sizin için olmaz dediğiniz veya çok maliyetli olarak baktığınız projelerde hem maliyetleri düşürmesi ve her geçen gün sabırla öğrendiğiniz yeni bilgilerle de sizi gerçekleştireceğiniz projelerde sermaye sıkıntılarınız temelden hallolduğunu farke ediceksiniz.
    Start Up projelerinizde hiç bir zaman birinci hedefi sermaye olarak görmemeniz ve param olsa neler yapardık gibi düşüncelere kapılmayın.Niye? bu Nasıl olucak? gibi sorular normal ve mecbur düşüncelerdir. Kendi gerçekleştirdiğimiz projede (www.evininustasi.com) bu düşüncelerde benim aklımı çok çeliyordu ama fark ettik ki teknoloji çağının insanları olarak teknolojinin bize sunduğu toplumlara kendini anlatabilme imkanını vermesi sizi her zaman mutlu etmelidir. Kendinizi tanıtabileceğiniz sosyal medya imkanlarıyla tanıtımınızın maliyetleri sıfırlanmış olacaktır.
    Projelerinizin gerçekleştirilmesinde ve kurulmasında ihtiyacınız olan sermaye; üniversite öğrencisi olmam ve genç yaşta büyük projelere adım atma isteğimizin bize verdiği tutkuile bizim yardım alabilecğimiz çevrelerde sempati uyandırması kurumlaın temsilcelerinin sizlere bütün varlıklarıyla destek olmalarını sağlıyor ve size yüklenicek külfetlerin çoğuna ortak olarak üzerlerinizde ki sermaye sıkıntısından kaynaklanan giderleri milimize etmenizde birinci faktör olarak karşımıza çıkıyor. ama hiç bir zaman şunu düşünmeyin ben fikir sahibiyim ortaya koyduğumuz düşünce büyük bir gelişme, bu projeyi beğenmıcek kimse yok diye düşünmeyin. Her an kendinizi ve fikrinizi sabırla diri tutmanız gerekiyor.
    Çevreniz sizin için her zaman temel dayanak noktalarında biridir. Sahip olduğunuz çevreleri yormadan destek almanız ve zaman içerisinde düzeli olarak desteklerini almanız prjenizin daha geniş çevrelerde yankılanmasına sebep olacaktır. bu günlük bu kadar yeter diye düşündüm. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 76
    Kayıt tarihi
    : 23.04.16
     
     

    Hukuk fakültesinde eğitim hayatıma devam ediyorum ve bireysel olarak girişimci olarak kurduğum we..