Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '19

 
Kategori
Modacılar
 

Bir Efsane: Karl Lagerfeld!

Moda dünyasının ikonik moda tasarımcılarından Karl Lagerfeld, bugün hayata veda etti. 1983'ten beri Chanel'in kreatif direktörlüğünü yapan Karl aynı zamanda Balmain, Chloe, Fendi, Krizia gibi markalarla da çalıştı. 

İlk olarak kariyerine Pierre Balmain'in asistanlığıyla başlayan Karl, şimdiye kadar toplam 210'un üzerinde defile gerçekleştirdi. 22 Ocak'ta Paris'de gerçekleşen Chanel defilesine rahatsızlandığı için katılamayan Karl'ın ilk kez bir defileyi kaçırdığı gözlerden kaçmadı. 

Hazırladığı koleksiyonların yanı sıra görsel şölen sayılacak ve uzun yıllar konuşulacak defilelere imza attı. Grand Palais'de hazırladığı son defileler arasında en çok konuşulan ve akılda kalan şüphesiz 2018/19 İlkbahar - Yaz Ready To Wear, 2018/19 Sonbahar - Kış Ready To Wear oldu.

İlkbahar defilesinde, alana kumlar getirterek ve yapay bir deniz oluşturarak sahil temasını işledi. Modellerin ayakkabıları ellerindeydi ve bu çok farklı bir ambiyans yarattı. Sonbahar defilesinde ise orman teması seçti, mankenler podyum yerine yaprakların arasında yürüdü. Oldukça beğenilen defile, gerçek meşe ağaçları kullanıldığı için bazı kesim tarafından  tepki çekti. 

"Şelaleler dünyadaki en sağlıklı şeylerdir." diyen Karl, yine Grand Palais'deki başka bir defilesinde yapay bir şelale yaptırdı. Ve modeller şelalenin kenarında yürürken ıslanmasınlar diye bir çok önlem alındı.

Parmaksız eldivenleri, takıları, hiç çıkarmadığı siyah gözlükleri ve bembeyaz at kuyruğuyla hatırlayacağımız Karl, 85 yaşında dahi vizyonu, üretkenliği ve yaratıcılığı konusunda ilham alacağımız bir isim!

Son olarak yaklaşık 230.000'den fazla kitabı barındıran kütüphanesine ne olacağı merak konusu!

 

Günün Sözü: "Moda, gerçeği yorumlamak için kendisini kıyafetlerle yaratan bir dildir." Karl Lagerfeld

 
Toplam blog
: 10
: 120
Kayıt tarihi
: 29.11.18
 
 

28 yaşında... Keşfetmeye, araştırmaya bayılan ve öğrenmeye doymayan biri! ..