Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Bir güzeldir

Bir güzeldir
 

DAÜ Kıbrıs / Mağusa


Gerçek neydi paşam?
Hani biz bizimkini siz sizinkini biliyorsunuz da , gerçek olan neydi? Herkesin doğrusu kendisine ise , en doğrusu bizimkisi değilse ve sizde haksızsanız ya da biz yanılıyorsak siz gerçek dışıysanız , iki yanlıştan bir doğru mu çıkardı? Peki ya iki doğru bir yanlış etmez miydi? İki farklı doğru bir tek ortak yanlışa sahip olamaz mıydı? İnsani değerlerin hiçe sayıldığı, vatandaşın yerini,  ideoloji kardeşliği ya da partizanlığın getirisi olan bölünme,  işin doğrusu değil midir? Bu doğruysa gerçek yanlış nedir ? Yanlıştır. Bu olaylar yanlıştır. İfade edememek , anlayış beklerken görmezden gelinmek ,bir şeyler söyleyip umursamazlıktan gelinmek, sakinleşmek isteyip hep daha fazla sinir harbi yaşanmaya itilmek.

Kimse daha fazla dostum dediğine hakaret etmek ya da tahammül edememek istemiyor. Sabah ekmek aldığımız adamla akşam eve su getiren kişinin yüzüne yine tebessüm ederek bakabilmenin iç huzurunu yaşamak istiyor,tekrardan,herkes.

Dayatmalar yapmadan istediklerinizi yapsanız nasıl bir  fark olur? Anlayış.. Kimse kimsenin osuna busuna karışamaz dendiğinde sadece bir kesiminkine karışılamayacağı anlamları çıkartılacak eylemler yerine, hoşgörünün belirginleşeceği icraatlar yapılsa herkes emin olun hem fikir olur. Olur..

Bırakalım dışarıdan nasıl göründüğümüze bakmayı. O bunu haklı bulmuş,bu şunu haklı ilan etmiş diyeceğimiz yerde biz içerdeyken birbirimize nasıl davrandığımızı görsek, ‘’biz’’ kavramının ‘’bize’’ ait olduğunun farkındalığına varsak, bir ‘’başkasının’’ düşüncelerinin hayatımızda ne kadar yersiz olduğunu çok kolay anlarız.Anlarız..

Biz oluruz yine birlikte oluruz , birbirimizi anlar , bir tek noktada birleşir , bir takım olarak, bir bir sorunları,birer birer çözeriz. Sadece ,aklın yolu birdir,bunu bir kez daha hatırlamamız kafidir.

Neyse çözüm ona giden bütün yanlışlılardan bir tek doğru elde edelim.Boş verelim problemle ilgilenmeyi,problemi düşünerek sonuca ulaşamayız. Çözüme yönelim gösterip bütün kafayı ona yoralım. Havada taş,jop,gaz,su uçuşacağına,beyinlerde fırtınalar kopsun herkesin düşündüğü neyse ortak nokta ifade ederek bulunsun. Konuşarak , farklı zihniyetlerin farkı fikirleriyle aynı sonuca aynı doğruya ulaşılsın.Ulaşılsın..
                                                                                              Uğur Berkay Tamer

 
Toplam blog
: 6
: 938
Kayıt tarihi
: 23.08.08
 
 

Eastern Mediterranean University Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisiyim. Spor, internet, felsefe ve..