Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Blog yazarlığı

1. Milliyet İnternet Hizmetleri A.Ş., dilediği üyeye veya üyelerine sağladığı blog hizmetini geçici veya sürekli olarak, kısmen veya tümüyle sona erdirme hakkına sahiptir.

2.Milliyet İnternet Hizmetleri A.Ş.’nin her zaman, tek taraflı olarak Milliyet Blog web sitesini sürekli veya geçici olarak durdurma hakkı vardır.

3.Blog yazarı, yazmış olduğu yazılar ile ilgili olarak herhangi bir bedel talep etmeksizin, yazılarının Fikir ve Sanat Eserleri Hakkında Kanunun 21, 22, 23., 24., 25. maddelerinde düzenlenen mali haklarının Milliyet İnternet Hizmetleri A.Ş. ye herhangi bir süre ve yayın kısıtlaması olmaksızın devrettiğini, söz konusu yazılarının önceden izin almaya gerek olmaksızın Milliyet Gazetesi, Milliyet İnternet Sitesi ve Milliyet Mobil yayınlarında ve ayrıca yayınmasına muvafakat ettiğini, bu hususun muvafakatname/yetki belgesi niteliğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu kapsamda Milliyet İnternet Hizmetleri A.Ş., Milliyet Blog sitesinde yayınlanan her çeşit yazıyı, özgün eseri, Milliyet Gazetesi, Milliyet İnternet sitesi ve Milliyet Mobil yayınlarında, yayınlayacağı kitap, dergi, gazete ve benzeri süreli ve süresiz yazılı basın araçlarında kullanma hakkına sahiptir.

Yukarıdaki üç madde olayı özetlemekte.Anonim şirketi blog yazarından ücretsiz, gönüllü yazarlık talep etmekte. Kişi ile kurum arasında mutualist bir akid oluşmakta.

İnsanlar düşüncelerini kitlelere ulaştırmak için böyle bir yol seçecekse güzel sayılabilir. Anonim şirketi ise beğendiği bir yazıyı reklam yapacaksa en azından kaynak göstermelidir blog yazarını.

Bu yazı denetlemeden geçerse anonim şirketi beni blog yazarlığına kabul edebilir. Blog yazmada bile bu kadar katı kurallar olduğuna göre gerçek bir yazara ne kadar baskı yapıldığını tahmin edemem...

Günümüz şartlarında gerçek bir köşe yazarı olmak diken üstünde oturmaktır. Muhalif değilseniz zaten kolay. Yazarlık olaylara eleştirel  bakmak, farklı yollar göstermektir. Düşüncelere, olaylara popülist yaklaşmak yerine önyargılı yaklaşmaktır... .Farklı pencerelerden görmektir.

Farklılıklar zenginliklerimizdir...

Rastgele...

 

 
Toplam blog
: 3
: 412
Kayıt tarihi
: 25.02.12
 
 

12 yıllık kesintisiz eğitimin ardından... 2 yıl ara verdim... Anadolu Üniversitesi, Kamu Yöne..