Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bodrum'un dubaları, yosunu çarpar adamı..

Bodrum'un dubaları, yosunu çarpar adamı..
 

Bordum sahilleri..


Sonbaharın gelmesiyle tatilciler yuvalarına yavaş yavaş dönüyor.. Benim gibi geçtiğimiz bayram tatilini yaz tatili niyetine geçirenler ise çoktan döndü. Ancak bu tatilin bende fiziksel bir anısı kaldı maalesef :)

Sezonun kapanışına doğru, ama bence en keyifli zamanlarında (Bodrumun çelik gibi denizi bile ısınmış oluyor Eylül ayında :)) yazın yapamadığım tatili bayram fırsatından yararlanarak yapayım dedim. Şansımıza hava da o kadar güzeldi ki yaz ortasından farkı yoktu. Neyse, bir iki günde alıştım havaya suya, eski günlerdeki gibi balık kız olup açılmaya başladım uzaklara.. Arkadaşımla yüzerken farketmeden dubalara kadar gelmişiz. Benim de yüzüm sahile dönük bakmıyorum arkama. Sonra bir anda, kolumda korkunç bir batma ve yanma hissettim. Hemen döndüm arkama koluma ne çarptı bakayım diye. Baktım, dubaları birbirine bağalayan halatın düğümlendiği yerden sarkan ip parçasına tutunmuş bir yosun!! Önce biraz sıvazladım kaşıdım filan, suyun içinde geçer diye düşündüm. Kıyıya doğru yüzmeye başladık ama geçmiyor batma bir türlü. Çıktık denizden, oturdum kenara kurulanayım diye, bir baktım kabarıyor yosun değen yerler. Bir de güneş değdikçe tenime sızlıyor acı acı. Ararsın ondan sonra bir doktor eczane vs. Allahtan çok yakınımızda sağlık kabini varmış. Sıcak suyla 20 dakika kompres yaptılar, bir de hap verdiler. Sonra da koluma bir karışım sürüp sardılar sargı beziyle. Adamcağız bir saate geçer dedi ama geçmedi sızısı aşama kadar. Doktorun söylediğine göre plajdaki herkesin başına en az bir kere gelmiş bu yosun çarpması hikayesi. Yaz başında yokmuş, Ağustos gibi gelmiş katil yosunlar Bodrum sahillerine :)

Birkaç gün sonra Türkbükünde (şimdi sökülmüş olan) iskelerden birinden denize girdiğimde, üzerine çıkılabilen platform şeklindeki dubanın kenarında da gördüm aynı yosundan. Tabi 1 metreden fazla yaklaşmadım görünce. Hikaye burada bitmedi.. 1 haftalık tatil boyunca belli belirsiz bir izi kaldı kerata yosunun. Asıl mesele ise geldikten birkaç gün sonra yani yosun çarpalı 10 gün olmuşken oldu. Ne yedim ne içtimse tekrardan kabarmaya başladı kolum. İş çıkışı doktora gideyim bari derkeeeeen bir baktım yine indi kabarıklıklar! Sanki oyun oynuyor benimle :) Hala hafif bir kabarıklık duruyor kolumda doktora gitmemek arasında karasızım ama yeniden belirirse kendime söz verdim göstereceğim kolumu :)

Başıma geleni haber yapmak ve paylaşmak istedim herkesle çünkü bu zamana kadar dokunduğum hiçbir yosun çarpmamıştı beni :) sahillere yaklaşan katil yosundan haberi olmayanları bilgilendirmek istedim. Ben başıma geldikten sonra öğrendim daha birçok kişinin başına geldiğini. Siz belki başınıza gelmeden kurtarırsınız dedim :) Yosun nasıl birşey peki derseniz de, böyle beyazımsı, dikenleri var gibi duran bir bitki. Aman gördüğünüz yerde kaçın sakın dokunmayın!!
 
Toplam blog
: 19
: 1679
Kayıt tarihi
: 03.09.10
 
 

Kendi kendine şarkı söylemeyi, yazı yazmayı, hediye almayı (hatta yapmayı), fotoğraf çekmeyi, her..