Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Boyadan yıpranmış, yanmış ve dökülen saçlar için öneriler (1)

Boyadan yıpranmış, yanmış ve dökülen saçlar için öneriler (1)
 

Bugün bayanlara özel boyadan yıpranmış ve yanmış, saç dökülmelerine karşı, bakımsızlığından yıpranmış saçlara özel formüller araştırarak sizlere sunmak istedim. Kadınlarımızın önem verdiği saçlar konusunda herkes bir şeyler söyler. Badem yağı, menekşe yağı, hindistan cevizi yağı vs. Halbuki evde pratik olarak uygulayabileceğiniz, saçlarımıza doğal güzelliğini kazandırabileceği tek şey "zeytinyağı". Hemen hemen demeyelim, her evde bulunan bir ürün. Aynı zamanda yemeklerimize de kullandığımız bir yağ. Saçlara iyi geldiğini pek fazla kimse bilmez aslında. Fakat en önemli rolü zeytinyağı oynuyor.

Öncelikle boyadan yanmış saçlara bakım için bir kaç formül vermek istiyorum. Çünkü hemen hemen herkesin saçında boyanın kimyasal maddeleri barınıyor. 
750 gram yeşil ceviz kabuğu ve yaprağını, 1.5 litre suda kaynatıyoruz. Su yarıya indiğinde süzüyoruz ve suya bir kahve fincanı elma sirkesini katarak, saçımızı yıkadıktan sonra bu su ile duruluyoruz. 15 dakika beklettikten sonra normal su ile duruluyoruz. 

Boyadan yanmış saçlar için başka alternatifler olarak, yumurta maskesi ve aloe vera maskesi de saçlara vitamin kazandırıyor.
Yumurta maskesi; aşırı yıpranmış ve kuru saçlar için başta gelen vitamin kaynağıdır ve Hinsitan cevizi yağı ile hazırlanan bir maskedir. Bir bütün yumurtayı 5 kaşık hindistan cevizi yağı ile karıştırıyoruz. Karışımı saç köklerinden uçlara olarak şekilde tüm saçımıza eşit miktarda sürüyoruz. Saç derimize de parmak uçlarıyla masaj yapmayı unutmadan, 30 dakika beklettikten sonra ılık su ve nemlendirici şampuan ile yıkayabilirsiniz. Hindistan cevizi alerji yapan özelliği olduğu için, cildinizde kızarıklık yapmıyorsa günlük olarak kullanabilirsiniz.

Alo Vera maskesi, saçların daha sağlıklı uzaması için ve beslenmesi için yapılan bir maskedir. 2 çay kaşığı Alo Vera jelini, 2 çay kaşığı bitkisel gliserin ve 4 yemek kaşığı avakado yağı ile iyice karıştırıyoruz. Bu karışımdan bir miktarını parmak uçlarımıza döküp saç derimize masaj yapıyoruz. Kalanını ise saç diplerinden başlayarak saçlarımızın uçlarına kadar sürüyoruz. 30 dakika beklettikten sonra nemlendirici bir şampuanla maskeyi çıkartabilirsiniz. Bu maskeyi günlük olarak kullanabiliyoruz.

Saçlarımızın daha sağlıklı uzaması için ise, en başta gelen bitkisel sebep ilk söylediğim gibi zeytinyağıdır. Bunun yanında, biberiye yağı da en etkili çözümdür.
Biberiye bitkisinin iyileştirici ve onarıcı etkisi saç köklerini güçlendirir ve nemlendirir. 2 tatlı kaşığı biberiye ve yarım fincan zeytinyağı bunun için yeterli olacaktır. İkisini iyice karıştırarak saç derinizin tüm bölgelerinize parmak uçlarınızla masaj yapabilirsiniz. Bu karışım saç köklerini uyararak sağlıklı büyümesine teşvik eder, zeytinyağı ise saç diplerinizi nemlendir.

Zeytinyağı dışında, badem yağı ve hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı hafif bir şampuan ile yıkamayı ihmal etmeyin. Biliyorsunuz ki şampuanların da içinde ağır kimyasal maddeler var.

Saçlar ile ilgili ve bahsettiğim yağların vücutta daha nelere iyi geldiği ile ilgili yazılarım da araştırmalarımdan sonra olaraktır. 

Sevgiyle ve bakımla kalın.
rojdda

 

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..