Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Bu Yazıyı Okumak Çok Moda!

Moda kelime olarak akla ilk olarak kıyafet, aksesuar, ayakkabı gibi ayrıntıları ile görünümümüzü belirleyen detayları getiren bir kelime olsa da aslında geçici olarak yeniliğe ve toplumsal beğeniye uygun anlamına gelen bir kelime. Bu kelimeyi popüler kültürle birlikte sıkça kullanmaya başladık. Hiç sorgulamadık. Ne demek aslında MODA?  Neden kullanma ihtiyacı hissediyoruz? Pozitif mi, yoksa negatif mi? Moda kelimesinin kullanıldığı kişi, nesne ya da duruma ne katkısı ya da ne zararı var diye sorduk mu hiç?

Henüz başlangıcında “geçici olarak” açıklamasına sahip olan bu kelime hayatımızda tam olarak nerede?

Cevap veriyorum: Maalesef gerekli/gereksiz her yerde!

Kendimize bakışımızda,
Başkalarına bakış açımızda,
Hayata olan tutumumuzda,
Aile/arkadaş/tanıdık bağlarımızda,
İş hayatımızda,
Hayata karşı duruşumuzda
ve daha birçok yerde...

En önemlisi de kendimizle olan bağlantımızda. Kendimizden bizi sinsice uzaklaştırıp yabancılaştıran pozitif görünümlü bir zehir gibi.

Moda diye giyiyor, moda diye geziyor, moda diye seviyor, moda diye yiyor, moda diye yaşıyoruz. Biri çıksa dese “arkadaşlar ... yaaa şimdi nasıl söylesem bilemiyorum ama maalesef yaşamak artık moda değil..”, neredeyse “hadi ya… hay Allah n’apalım? demek yaşayacak bu kadar günümüz varmış.. e artık hayatın anlamı kalmadığına göre ölelim bari..Allah yolunuzu açık etsin arkadaşlar.. sağlıcakla ölün..” diyip toplu halde öleceğiz. "E şimdi ölüme yalnız mı gideceğiz? Ay hiç olur mu öyle şey? Yalnız ölmek moda değil arkadaşlar.. Hangi devirde yaşıyorsunuz siz Allah aşkına? Tabii ki günümüzün en moda sosyal medya kanalı Instagram etkisiyle, duyanlar duymayanlara dünya yaşamının artık moda olmadığını hemen bir söylesin de yalnız ölmeyelim."

Aslına bakılırsa, insanların kendileri gibi olduğu, kendini iyi hissettikleri ve ne istediklerini bilerek yaptıkları tercihler ve o tercihlerin etkileridir MODA. Birini diğerlerinden ayıran noktadır.. Farklı bir yaklaşım.. Başka bir yolu seçmek.. yani resmi kendine göre çizip boyamaktır..

Tercihlerimizi belirlemek için önce kim olduğumuzu, ne istediğimizi, nasıl ve ne ile mutlu olduğumuzu bilip, yapacağımız herhangi bir şeyi öncelikle kendimiz için yapıyor olup olmadığımızdan emin olmamız gerekiyor ki kendimize has olalım. Sadece moda diye başkalarının davranışlarını tekrarlamak, kişisel saygınlığımızı yitirip kendimize mesafelenmemizden başka bir işe yaramaz.

E peki bu tamamen kimsenin yaptığını yapmayalım mı demek ?

Hayır tabii ki!

Eğer hiç aklımıza gelmeyen bir yaratıcılık hissettiriyor, ruhunuzu gülümsetiyor, paletimize bir renk daha katıyor, ilham verip iyi hissettiriyor ve kişiliğimizle örtüşüyorsa, etrafta hiç kimse olmadığında bile olmaktan mutlu olduğumuz bir durum, duygu ya da etki sağlıyorsa işte o zaman bir şeyi bütün bu katkılarına ek olarak moda olduğu için de hayatımıza yansıtmamızda kesinlikle mahsur yok. Yani modaya uymaya devam…

 

 
Toplam blog
: 72
: 54
Kayıt tarihi
: 16.01.19
 
 

İskoçya'da Glasgow Metropolitan College/İngilizce eğitimimi tamamladıktan sonra Kanada Akademisi La..