Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '08

 
Kategori
Özel Günler
 

Bugün, benim doğum günüm

Evet, saat gece yarısı 01:30 civarı. Bilmem kaç sene önce bugün yine bir çarşamba günü ben doğmuşum. Yalnız doğmama epey var. Annemin dediğine göre bilmem kaç sene önce yine bir çarşamba akşamı saat 22 : 15 'te dünyaya gözlerimi açmışım. Ben doğmadan bir ay önce nüfus sayımı yapılmış, ihtilal olmuş.

Sevdiğim bir şairin dediği gibi, benim de yaşadıklarımdan öğrendiğim pek çok şey var. Kim ne derse desin ve kim ne düşünürse düşünsün yaşamımın bu zamana kadar ki kısmında hep doğru olduğuna inandığım şeyleri yaptım. Tabi bunları yapmam herkes tarafından hoş karşılanmadı. Ama ben hep dikbaşlı oldum. Ve sonuç olumsuzda olsa annemin deyimiyle kendi burnumun dikine gittim. Hiç mi hata yapmadın derseniz, elbetteki yanıtım hayır olur. Herkes gibi ben de hata yaptım. Ama ders almasını da bildim.


Çizdiğim yollarda önüme bazen en sevdiklerim tarafından engeller yığıldı. Umutsuz oldum. Ayağa kalkamayacağımı düşündüğüm zamanlar oldu. Ama içimde öyle bir güç vardı ki, "Şebnem, sana yapamayacağını söyleyen kim olursa olsun, ayağa kalkacak ve yoluna devam edeceksin " dedi ve ben de en umutsuz anlarımda bile beni ayakta tutan bu gücün sayesinde yoluma devam edip, engelleri aşabildim.
Ömrümün bundan sonraki kısmında Yaradan tarafından bana bahşedilen ömürde dilerim ki tüm hayallerimi gerçekleştirebilecek zamanım vardır. Hayallerimin bir kısmını en sevdiklerime paylaşırım, ama bazılarını ise büyüsü bozulmasın diye hiç kimseyle paylaşmam. Mesela, az da olsa okurlarıma yürekten söylemek istediğim bir şey varsa o da iyi ki var olduklarıdır. Okurlarımın her geçen gün artması ve bir gün onlara kitabımı imzalamak dpaylaşabileceğim dileklerim arasındadır mesela.
İyi ki varsın demiştim değil mi? Bu bence, büyülü bir kelimedir. Birisine veya birilerine iyi ki varsın diyebilmek... İyi ki varsın cümlesini söylediğiniz insanların çokluğu sizin ne kadar şanslı olduğunuzu gösterir hayatta. Ve ben kendimi bu hususta çok şanslı hissediyorum. Çünkü bu, hayattaki en büyük zenginliktir benim için. Paranın satın alamayacağı bir huzurun garantisidir. Umut ışığıdır. Dostun yürekten sarılışıdır.

Şimdilik bu kadar değerli okurlarım. Çalışıyor olmasam ki iyi ki çalışıyorum diyorum yazmaya devam ederdim ama sabaha dinç kalkmam lazım. Sizleri tanımıyorum ama okurum olduğunuz için sizleri seviyorum. İyi ki varsınız.

 
Toplam blog
: 149
: 435
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

1999 yılında Ted Kdz Ereğli Kolejinden, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyat..