Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '19

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bursa'da Gezilecek Yerler

Bursa diyince hepimizin aklına kestane şekeri, iskender kebabı, ipek şalları geliyor bu konuda hepimiz hemfikiriz. Ancak Bursa'yı Bursa yapan daha önemli şeyler de var.

Türkiye'nin dördüncü en büyük şehridir. Hem tarihi, hem turistik cazibeleri ve pek çok merkezden ulaşım kolaylığı sebebiyle haftasonu için ideal rotalardan biridir.

Köklü tarihine 'Osmanlı İmparatorluğu'na Başkentlik yapmıştır' diyip konuyu kısa şekilde özetlerken gezilecek yerleri de aslında az çok tahmin ediyorsunuzdur. Osmanlı döneminde yapılan camiler, kervansaraylar, hanlar, hamamlar, köyler... Yerli ve yabacı turiste ilgi çekici bir çok şey vaadediyor.

Bursa 2016'da Dünya Yaşanabilir Şehirler listesine 28. sırada dahil olmuştur. Ayrıca 2014 yılında da UNESCO'nun Dünya Mirasları listesinde hakettiği yeri almaya hak kazanmıştır.

Bursa'da gezilecek yerler denince akla ilk olarak camiler, medreseler, hanlar, hamamlar ve kiliseler gelir. Ancak Uludağ'ı, Cumalıkızık'ı, Gölyazı'yı, Trilye'yi, Ulu Cami'yi görmeden Bursa'yı gezmiş sayılmazsınız.

İşte Bursa'da gezilecek yerlerin başlıcaları;
    Ulu Camii-Orhan Camii
    Yeşi Camii (Türk İslam Eserleri Müzesi)
    Atatürk Evi
    Kozahan
    Oylat Kaplıcaları
    Uludağ
    Cumalıkızık
    Tirilye
    İznik
    Mudanya
    Gölyazı

Bursa'dan dönüşte olarak alınacak en güzel hediye kestane şekeri olsa da Cumalıkızık'tan da esnaftan ev yapımı reçellerden de almayı ihmal etmeyin.

Keyifli geziler

 

 
Toplam blog
: 20
: 473
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Boğaziçi Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum. 14 yıllık profesyonel turizmci, amatör f..