Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '18

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Çağın Sorunu Orgazm

Çağın Sorunu Orgazm
 

Ne yazık ki günümüzde birçok kadının hayatları boyunca bir kez bile tecrübe etmediği orgazm çağımızın dev sorunlarından biri.
 
Peki, orgazm nedir? Orgazmın tiplemeleri nelerdir? Kadınlar neden orgazm olamaz? Bu yazım da size bu soruların cevaplarını vereceğim.
 
Orgazm; Çeşitli cinsel uyaranlarla birlikte beynin uyarılmasıyla başlayan ve bu uyaranın etkisiyle kişide hem bedensel hem ruhsal olarak algılanan cinsel yanıtın son aşamasındaki muhteşem his. Orgazm esnasında vajina ve rahim ritmik olarak kasılır bu sayede de haz doruk noktaya ulaşır. 
 
Orgazmın tiplemeleri nelerdir?
Anorgazmi; Cinsel uyarılmanın yeterli olması halinde bile kişinin bir türlü orgazm olamaması ya da orgazmın gecikmesi durumudur.
 
Rastgele Anorgazmi; Kişinin zaman zaman orgazmı yaşayamaması durumu.
 
Koital Anorgazmi; Kişinin birleşme ile orgazm olamaması durumudur. Bu kişiler kendi kendilerine yapmış olduğunu dokunuşlarda ya da partnerlerinin onlara yapmış olduğu dokunuşlarda orgazmı yaşarlar.
 
Erken Orgazm; Bu kişiler yeterli bedensel ve ruhsal doyuma ulaşamadan orgazm olurlar.
 
Peki kadınlar neden orgazm olamıyor? 
Bunun en belirgin nedenlerinden biri cehalet. Yani cinsel bilgi eksikliği ya da cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışlar.

•    Ön sevişmenin yetersiz veya kısa sürmesi.
•     Duygusal ve bedensel anlamda hazır olmayışlık. Eğer bir kadın duygusal olarak sevişmeye hazır değilse saatlerce ona dokunsanız da orgazm olmasını sağlayamazsınız dolayısıyla kadın öncelikle duygusal anlamda bir ilişkiye hazır olmalı daha sonra ön sevişmeyle birlikte bedensel bir hazır oluşluk sağlanmalıdır.
•    Partnerinin fiziksel cazibesini kaybetmesi. Eğer kişinin partneri çekiciliğini kaybetmişse giyimine kuşamına ve üslubuna dikkat etmiyorsa kadının orgazm problemi yaşamasına sebep olabilir.
•   İlişkisel ve iletişimsel problemler. Eğer cinsel ilişkinin dışında kişiler günlük yaşantılarında bir uyum içerisinde değillerse ve ilişkisel anlamda çatışmaları ve iletişim problemleri varsa öncelikle bunu çözmeleri gerekir.
•   Erkeğin herhangi bir işlev bozukluğunun olması da kadının orgazmını olumsuz yönde etkiler. Bunlar; erken boşalma, sertleşme bozukluğu olabilir.
•   Kadının orgazmı bir görevmiş gibi algılaması, kendini beğenmemesi, başaramamaktan korkması.
•   Gebe kalmaktan korkuyor olması.

Bu ve bunun gibi birçok nedenden dolayı kadınların büyük bir çoğunluğu orgazm olma taklidi yapıyor ve çözüm yolu aramak yerine bunu kabul edip hayatları boyunca orgazmın verdiği hazzı yaşayamıyor. Unutmamalıyız ki en büyük cinsel organımız beyindir. Düşüncelerimiz ve beynimizle orgazm olabiliriz. Klitoris, g noktası, vajina bunu kolaylaştırmamızı sağlıyor. Eğer yukarda bahsettiğim sorunlardan birini yaşıyorsanız bir cinsel terapist ile birlikte bu sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz. 

 
Sevgilerimle 
 
 
 
Toplam blog
: 52
: 141
Kayıt tarihi
: 16.01.18
 
 

Uzman Klinik Psikolog Gülçin KESKİN Evlilik&Çift ve Cinsel Terapist ..